top of page

Vukics Ferenc szerint a jövő európai kormányzata azokból kerül majd ki, akik most kiálltak Magyarors


Vukics Ferenc

A Magyarok Országos Gyűlésén résztvevő civil közösségek elutasítják a Sargentini-jelentés tartalmát és a jelentés kapcsán lezajló szavazás eredményét. Ezek a csoportok támogatják a nemzeti közösség értékeire alapozott önálló magyar politikai megjelenését az európai közbeszédben. Vukics Ferenc a Magyarok Országos Gyűlésének főszervezője újpesti lakossági fórumán megerősítette, hogy a rendezvényen résztvevő több mint nyolcszáz civil közösség már a nyár végén támogatta a kormányzat ál-civilekkel szembeni fellépését.

„A Sargentini-jelentés vitáját és az azt követő szavazást egy olyan európai politikai elit kényszerítette ki, amely teljes egészében eltávolodott a szavazók akaratától. Ez a minden bizonnyal leköszönő vezetői réteg látványos, propagandaelemekkel tarkított színjátékot rendezett, amellyel azoknak az állampolgároknak és közösségeknek kívánt üzenni, aki más véleményen vannak Európa jövőjét illetően. Féljetek. Ez az üzenet lényege.

Országunk legnagyobb szégyene továbbra is az, hogy a kommunista utódpártok még mindig nem tűntek el a magyar közéletből. A jogutódok európai parlamenti képviselői bebizonyították, hogy hű szellemi örökösei a magyar történelem legnagyobb pusztítását elvégző elődeiknek. Reményeink szerint a választóktól meg is kapják a megfelelő választ a tavasszal.

Elképesztő, hogy az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE Bizottság), amely a polgári szabadságjogokért felel, egyetlen valódi magyar civil szervezetet sem keresett meg a jelentéstervezet előkészítése során. Az Európai Bizottság 2017. december 7-én úgy határozott, hogy bírósági eljárást indít Magyarország, mert az nem teljesítette a Szerződésnek a tőke szabad mozgására vonatkozó rendelkezései szerinti kötelezettségeit. A Bizottság nézete szerint a nem kormányzati szervezetekről szóló törvény rendelkezései közvetve diszkriminálják és aránytalanul korlátozzák a civil társadalmi szervezeteknek juttatott külföldi adományokat.

Párhuzamot vonni a tőke szabad áramlása és a civil közösségek léte között érdekes, de mégiscsak antidemokratikus elképzelés. Az európai joggyakorlatban csak olyan nemzetközi nem-kormányzati szervezetnek adnak különböző státuszokat, amelyeket a lakosság egy ezrelékét sem képviselő gazdasági csoportok finanszíroznak. Ők birtokolják az európai vagyonelemek nyolcvan százalékát, míg a lakosság többi része csak a maradék húsz százalékot. A pénz beszél és az európai állampolgár pedig csak ugathat!

Aki azt gondolja, hogy a magyar választópolgárok zokogva kérnek majd bocsánatot a szocialista és liberális elittől, mert megengedték maguknak a saját véleményt, akkor nagyot fognak tévedni. Sargentini és gazdái szorgalmas áskálódásukkal egy hasznos dolgot el fognak érni. A magyar társadalomban soha nem látott összefogás fog megvalósulni. Nagyon nagy szükségünk van rá.

Az ópusztaszeri tanácskozáson résztvevő közösségek nevében köszönjük mindazoknak a magyar, lengyel, olasz, cseh, svéd, brit és egyéb nemzetbeli képviselőknek a támogatását, akik kiálltak Hazánk mellett. Ők lesznek a jövő európai kormányzata.”

A MOGY főszervezője szerint a következő év civil országgyűlésének előkészítése során mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ezek közül a képviselők közül minél többen találkozhassanak a valódi magyar civil közösségek munkájával. Reményeink szerint sokan közülük előadóként is megjelennek majd az Európa Jövője sátor programjában.

MOGY sajtószolgálat

33 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page