Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Német szocdem: Németország felelős a migrációs problémáért

2018/09/19

Sigmar Gabriel volt német külügyminiszter szerint nem a menekültek befogadását elutasító „elmaradott” kelet-európaiak okozták Európának a problémát, hanem a németek felelősek érte. Úgy látja: a németek annyira hisznek a saját jóságukban, hogy meg sem kérdezik szomszédjaikat, és még le is nézik őket, mert a vágyak birodalma helyett az itt és most cudar valóságához ragaszkodnak.

 

Cikket írt Sigmar Gabriel német szocdem politikus, volt alkancellár és külügyminiszter a Tagesspiegelbe „A német kérkedést be kell fejezni” címmel.

Gabriel szerint Németország úgy tekint magára, mint a jó, a humánus és a helyes európai védelmezőjére, de anélkül, hogy más európaiak véleményét kikérné. Úgy látja: a német hozzáállás a partnerországokban frusztrációt vált ki.

 

A migráció kapcsán Sigmar Gabriel azt írja: nem a menekültek befogadását elutasító „elmaradott” kelet-európaiak okozták Európának a problémát, hanem a németek felelősek érte. Amikor 2015 őszén a németek túlnyomó többsége azt gondolta, hogy egy nagyszerű gesztussal bizonyítják az emberségüket, a legtöbb európai tagország megzsarolva érezte magát. A szocdem politikus önkritikusan elismeri, ezt akkor ő sem látta. Steinmeier külügyminiszterrel együtt Gabriel is támogatta Merkel kancellár javaslatát, hogy a Budapesten feltorlódott menekülteket Ausztrián keresztül Németországba engedjék. 

 

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu