VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Kereszt népe kitüntetést kapott Magyarország


Földi László

Nem sokkal azután, hogy Strasbourgban koncepciós eljárásban ítélték el hazánkat, Washingtonban két konzervatív, zsidó-keresztény elvű szervezet a “Kereszt népe” címmel tüntette ki Magyarországot – adta hírül nemrégiben Facebook-bejegyzésében Azbej Tristan. Az üldözött keresztények megsegítésért létrehozott államtitkárság vezetője, aki Magyarország Kormánya nevében a díjat átvette, a laudációt idézve arról is írt, Magyarország többek közt azért kapta a kitüntetést, mert más országokat, nagyhatalmakat megelőzve elsőként mondta ki hivatalosan a keresztényüldözés tényét, és az összes parlamenti párt összefogásával a közel-keleti keresztények ügyének élére állt. Mint megjegyezte, ennek a kiállásnak súlyos ára volt, többek között a Sargentini-jelentés többségi szavazása is.

A Facebook-bejegyzésben Azbej Tristan idézett a díj átadása előtt elhangzott, úgynevezett laudációból, azaz a kitüntetett fél érdemei méltatásának szövegéből. Mint elhangzott, a Center for Security Policy (Biztonságpolitikai Központ), a Save the Persecuted Christians Coalition nevében átadott a Kereszt Népe-díj elismeri Magyarország fáradhatatlan és bátor munkáját, amelyet Jézus Krisztus azon 215 millió követőjéért végez, akiknek súlyos mértékű erőszakot és egyéb emberi jogi visszaéléseket kell elviselniük hitükért.

A Washingtonban rendezett gálavacsorán a laudációt elmondó Gregg Mitchell, a Nemzetközi Vallásszabadság Kerekasztal nevű ernyőszervezet társelnöke hozzátette, hazánk volt az első ország, amely elsőként emelt szót hivatalosan, és vette védelmébe az Iszlám Állam által üldözött, és az erőszakos népirtásban mártírhalált halt keresztényeket. Hozzátették, Magyarország volt az az első ország is, amely kormányzati kormányzati egységet valósított meg az üldözött keresztények megsegítéséért; az első ország, amely állami konferenciát szervezett a keresztényüldözés globális jelenségéről. Kiemelték, hogy hazánk az első abban is, hogy több millió dolláros támogatásával lehetővé tette, hogy Irakba hazatérhessenek és megkezdhessék az újjáépítést az ISIS népirtásának túlélői.

Tovább a cikkhez

[if !supportLineBreakNewLine] [endif]

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek