Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Megkezdődött a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt Budaházy György és társainak megismételt elsőfokú eljárása a Fővárosi Törvényszéken pénteken.

2018/09/28

Szerző

 

 

A bíróság az első tárgyaláson nem tudta megkezdeni a vádirat, az elsőfokú, valamint a hatályon kívül helyező másodfokú ítélet ismertetését, mert a harmadrendű vádlott a szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg, ez pedig a tárgyalás megtartásának akadálya. A tárgyaláson a bíróság ismertette a tárgyalássorozat tervezett menetrendjét.

 

Budaházy György elsőrendű vádlott indítványozta az ügyben eljáró ügyész kizárását, és ehhez valamennyi vádlott-társa csatlakozott. Budaházy György a tárgyalás után újságíróknak elmondta, kifogásolja, hogy az ügyben az a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozott, amely most a vádat is képviseli, és amely véleményük szerint felelős a nyomozás során elkövetett jogsértésekért. Hozzátette: az elsőfokú tárgyalás egyik, a vádlottaknak digitálisan kiadott tárgyalási jegyzőkönyvének szerzője a fájladatok szerint az ügyész volt, nem pedig a bíró. Emiatt feljelentést is tettek, a nyomozás folyamatban van.

 

Budaházy György (k) örül az ellene és társai ellen terrorcselekmény bűntette miatt másodfokon indult per tárgyalása után a Fővárosi Ítélőtábla épülete előtt 2018. április 19-én. Balra Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője. Az ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

Mint az ügyész a tárgyaláson jelezte, nem érzi magát elfogultnak. A per november 6-án folytatódik a vádirat és a két ítélet ismertetésével, valamint a vádlottak meghallgatásával és korábban tett vallomásaik ismertetésével.

 

 

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

  

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu