VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Megkezdődött a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt Budaházy György és társainak meg

A bíróság az első tárgyaláson nem tudta megkezdeni a vádirat, az elsőfokú, valamint a hatályon kívül helyező másodfokú ítélet ismertetését, mert a harmadrendű vádlott a szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg, ez pedig a tárgyalás megtartásának akadálya. A tárgyaláson a bíróság ismertette a tárgyalássorozat tervezett menetrendjét.

Budaházy György elsőrendű vádlott indítványozta az ügyben eljáró ügyész kizárását, és ehhez valamennyi vádlott-társa csatlakozott. Budaházy György a tárgyalás után újságíróknak elmondta, kifogásolja, hogy az ügyben az a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozott, amely most a vádat is képviseli, és amely véleményük szerint felelős a nyomozás során elkövetett jogsértésekért. Hozzátette: az elsőfokú tárgyalás egyik, a vádlottaknak digitálisan kiadott tárgyalási jegyzőkönyvének szerzője a fájladatok szerint az ügyész volt, nem pedig a bíró. Emiatt feljelentést is tettek, a nyomozás folyamatban van.

Budaházy György (k) örül az ellene és társai ellen terrorcselekmény bűntette miatt másodfokon indult per tárgyalása után a Fővárosi Ítélőtábla épülete előtt 2018. április 19-én. Balra Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője. Az ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Mint az ügyész a tárgyaláson jelezte, nem érzi magát elfogultnak. A per november 6-án folytatódik a vádirat és a két ítélet ismertetésével, valamint a vádlottak meghallgatásával és korábban tett vallomásaik ismertetésével.

Tovább a cikkhez

[if !supportLineBreakNewLine] [endif]