VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Kettős mérce: avagy így működik az ellenzéki gyűlöletpropaganda Facebook támogatással


Csurka Endre István

Miközben a keresztény, jobboldali érzelmű felhasználók bejegyzéseit sorra törli a Facebook, sőt egyre gyakoribban büntetik korlátozással, letiltással, profiljuk törlésével a nemzeti gondolkodású magyar facebookozókat, addig szinte teljesen természetes, hogy az ellenoldalnak, a balliberális gyűlöletpropagandát terjesztőknek mindent lehet. A minap Kapás Boglárka olimpikon úszónk oldalát szállták meg a gyűlölködők. A sportolónak annyi volt a bűne, amiért cenzúrázatlanul szórhatták rá a szitkokat, hogy oldalán megosztott egy fotót, amelyen Orbán Viktor miniszterelnökkel látható. Az úszónő esete már a sokadik olyan eset, ahol tetten érhető a baloldalról érkező és a Facebook által segített, támogatott szervezett zaklatás. Cikkünkben több olyan esetet is bemutatunk, hogyan “szálltak rá” tömegesen az ellenzéki bérkommentelők jobboldali érzelmű emberekre. Megmutatjuk azt is, melyek azok a gyomorforgató megjegyzések, fenyegetések, amelyeket a magunk fajtának nap mint nap el kell tűrnie a közösségi médiában, mivel a Facebook szerint az nem ütközik a közösségi elvekbe.

Ma kezdődött Budapesten az Úszó Világkupa. Ennek apropóján járt az úszók egy csoportja a Parlamentben. A magyarok közül ott volt Jakabos Zsuzsanna, Cseh László, Verrasztó Dávid és Kapás Boglárka is. A sportolókat Orbán Viktor kalauzolta végig az Országházban. A miniszterelnöki dolgozószobában persze közös fotók is készültek. Minden sportoló örömmel fotózkodott a kormányfővel, lehetett magyar vagy bármely másik ország képviselője.

Ebből a fotósorozatból került ki egy Kapás Boglárka hivatalos oldalára. A kép mellett a következő szöveg olvasható:

“Idén elsőként Budapest is csatlakozott a FINA Világkupa sorozathoz. Ebből az alkalomból látogatott el a magyar úszó csapat a Parlamentbe.”

Az úsznónő rajongói oldalát egyetlen Orbán Viktorral közös fotó miatt elárasztották a mocskolódó, szidalmazó kommentek. Volt aki azt írta, ezek után többé nem néz úszást. Más azzal vádolta Bogit, hogy csak nem a következő Szabó Tünde szeretne lenni?…

Egy férfi azt írta, sajnálja, hogy ő nem állt ott, mert így nem tudta leköpni a miniszterelnököt. Orbán Viktort egyébként a csoportosan Kapás Boglárka hivatalos oldalára érkező kommentelők hol “szörnyetegnek”, hol “köpcös felcsútinak” nevezték, akadtak akik diktátorokhoz, például Sztálinhoz hasonlították és vaskosan kifejezték véleményüket, mennyire csalódottak, amiért az úszónő közös fotóra állt össze a kormányfővel.

“Pont ez a barom akadt az utadba?”, “A portás is odaállt egy fotóra?”, “Ki az a köpcös Bogi mellett?” – áradtak a megjegyzések.

Tovább a cikkhez

[if !supportLineBreakNewLine] [endif]

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek