top of page

Szépséges szerelmetes Judith


Csurka Endre István

Jönnek most az elemzések, a politikai magyarázatok, a kommentek, mindenki osztja az észt, hogy mi is történt Strasbourgban, mi is történt a demokrácia fellegvárában, és mi történt a Néppártban, ami persze érthető egy ilyen nagy horderejű dologban. De én nem csatlakoznék az elemzők tömegéhez, inkább személyes hangú, Kegyedhez intézett levélben reagálok a történtekre.

Szépséges szerelmetes Judith!

Nagyot alkottál, világpolitikai tényező lettél, és büszke is vagy rá. Mert azt mondtad, hogy büszke vagy rá, hogy a jelentés megkapta az Európai Parlament támogatását, de ez elsősorban a magyar állampolgárok jogairól szól".

Hát, cica, ez valóban a magyar állampolgárok jogairól szól, csak nem éppen úgy, ahogy Te gondolod. Hanem sajnálatos módon éppen fordítva. Mert nagy serénykedésedben éppen a magyar állampolgárok jogait fosztottad meg, hogy azt tegyék, azt gondolják, amit jónak éreznek.

Judithom, el kell néhány dolgot mondani neked. Sajnos nincs diplomád, sem jogi végzettséged, ezért nagy bátorság volt belevágni egy ilyen nagyszabású vállalkozásba, hogy egy országot jogi érvekkel a kínpadra vigyél, de megtetted. Diplomád hiányában azt sem várom el, hogy mély ismereteid legyenek a magyar történelemről, az ezeréves államiságú Magyarország történelméről. Dehogy várom.

De azért nagy boldog büszkeséged pillanataiban elborzasztalak. Volt itt egy Antonio Caraffa (XVII. század) zsoldosvezér, aki ahol megjelent, kegyetlenkedéseivel írta be nevét a történelembe és a magyarok emlékezetébe. Aztán volt Julius Jacob von Haynau (XIX. század) osztrák császári tábornok, aki kivégeztette a magyar vezérkart. Aztán volt Szamuely Tibor (XX. század) népbiztos, tömeggyilkos, aztán volt Szálasi, meg Rákosi Rosenfeld Mátyás. Volt még más is, de ezeket kaptuk. A magyar nép nem felejt. Ezeket még háromszáz év múlva is gyűlölni fogja.

És most itt vagy Te, szépséges Judith Sargentini, zöldpárti (tehát éretlen) holland képviselő, és most önként és dalolva beléptél ebbe a csodálatos panoptikumba. Beléptél, és ezen már nem lehet változtatni. Úgy tisztel és szeret szép hazám népe ezentúl, mint ezeket.

[if !supportLineBreakNewLine] [endif]

23 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page