VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Francia lapban védi Orbánt Bayer Zsolt


L'Incorrect

Trumpot azért választották meg, mert az embereknek elegük lett a média- és kulturális körökben tapasztalható dominanciából. Orbán viszont azért győzött, mert az elődjei mindent teljesen elkúrtak. A szociálliberálisok elrontottak mindent, amit csak el lehetett rontani, és vég nélkül hazudtak az embereknek. Így különleges politikai lehetőség nyílt Orbán számára. Azért van továbbra is hatalmon, mert megértette ennek az országnak a lelkületét” – fejti ki Bayer.

Ezt a lelkületet pedig a munka, család, haza hármas fejezné ki?” – kérdez vissza Desuin. Bayer a szerinte a Fidesz elődjének tekinthető Független Kisgazdapárt jelszavát – isten, haza, család – tekinti érvényesnek, „még ha az Isten szó jelentése, akárcsak másutt, sokat is vesztett az értékéből”. Bayer rámutat: Magyarország 500 évig idegen hatalmak uralma alatt élt, történelmi területének 70%-át elcsatolták, így magától értetődő, hogy a haza fogalma sokat jelent a magyaroknak. Hozzáteszi: a magyarok a Nyugathoz akarnak tartozni, ám szuverén országban kívánnak élni.

Nem akarjuk, hogy mások mondják meg nekünk, hogyan éljünk, ahogy Judith Sargentini jelentésében is láttuk. A keresztény Magyarország története több mint ezer évre nyúlik vissza. Egész történelme a Nyugathoz köti. Szent István Bizánc helyett Rómát választotta! Ugyanakkor bizalmatlanság jellemzi a Nyugathoz fűződő viszonyunkat. Vegyük a csótány példáját, amit nálunk svábbogárnak neveznek. Németországban pedig franciabogárnak, ha már itt tartunk” – jegyzi meg nevetve Bayer.

Tovább a cikkhez

[if !supportLineBreakNewLine] [endif]

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok