top of page

Már a Wikipédiára is rátették a kezüket


Wikipédia, a "szabad" enciklopédia

„Örömmel jelentette be honlapján a Wikipédiát működtető Wikimedia Endowment, hogy Soros György kétmillió dollárral (nagyjából 560 millió forinttal) támogatja őket” – számolt be a tranzakcióról leplezetlen boldogsággal a HVG.

Ahogy írták, „(...) a világ egyik legjelentősebb filantrópja mindig is támogatta a szabad és nyitott társadalom eszméjét, beleértve a tudáshoz, az oktatáshoz és a különböző társadalmi és politikai kutatásokhoz való minél szélesebb körű hozzáférést.”

Kezdhetünk aggódni Soros újabb filantróp akcióját olvasva, hisz az internet világát már így is a „szabad és nyílt társadalom” eszméjének áporodott, orrfacsaró bukéja járta át.

Azokat a portálokat, honlapokat, amelyek úgymond kinyitották az ablakot, és megpróbálták új, tiszta hangokkal az emberek véleményének hangot adva kiszellőztetni ezt a bűzbarlangot, azonnal fasisztának, antiszemitának vagy lakájpropagandistának bélyegezték. Majd a világháló fura urai egyre erősödő szankciókkal korlátozták a megbélyegzett oldalak működését.

Most Soros mestertervének újabb állomásához értünk.

A Wikipédia olyan internetes lexikon (volt), ahol tájékozódhattunk szinte minden témában. Hozzáírhatott, kiegészíthette az adatokat szinte bárki. Tényleg egy szabad és független lexikon volt, amit az emberek szerkeszthettek, politikai hovatartozás nélkül.

Na, ez a függetlenség foszlott szét, tört apró darabokra a mostani bejelentéssel.

Mérföldkőhöz értünk.

 

 

4 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page