Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Könyves sors. Egy fesztivál képei. Tisztelt Olvasó!

Kedves frankfurti rokonunk, Dénes Ágnes szívességének köszönhetően innen, Budapestről is figyelemmel követhettem a  2018. évi Frankfurti Könyvfesztivál méreteit, hangulatát, s hogy a magam három könyve miként foglalt helyet a magyar részlegnél, s általában az irdatlan könyvsokaságban. Egészen pontosan 7 503  kiállító kínálta portékáit az egészen pontosan 285 024 látogatónak. Akár boldogak is lehetnénk, hogy szellemünk s lelkünk maradandóságba csomagolt termékeiből mily csodálatosan bőséges volt mind a kínálat, mind a kereslet. Meg van mentve az elanyagiasulással fenyegetett világ!

 

Csakhogy ez a csodás bőség irányjelzők nélkül maga az áthatolhatatlan dzsungel. Az a csaknem háromszázezernyi látogató arrafelé széledt el, amerre a beharangozók, reklámok, divatok, megszokások terelték őket. Csak arrafelé vezettek kitaposott utak. A többi kiállító, a többi könyv csak a vakszerencsében bízhatott: halk suttogásuk, bátortalan kínálkozásuk hátha mégis megüti valaki arra tévedő fülét, szemét.

 

Mint tudjuk, a könyveknek is megvan a maguk sorsa. S ahogy a magunk sorsa sem mindig a magunk akarata szerint dől el, méltósággal fogadjuk el ezt könyveinktől is. Merengjünk el néhány percig Dénes Ágnes képes tudósításán, aztán lássunk neki, ha maradt még, következő mondanivalónknak.    

 

 A könyvfesztivál helyszíne

 

 

 Bilhebolha

 

Jimmy Jumper (a Bilhebolha angol kiadásban – és Forró Fedora, a tudósító kislánya)

 

 

 Abó és Robó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu