top of page

Könyves sors. Egy fesztivál képei. Tisztelt Olvasó!


Kedves frankfurti rokonunk, Dénes Ágnes szívességének köszönhetően innen, Budapestről is figyelemmel követhettem a 2018. évi Frankfurti Könyvfesztivál méreteit, hangulatát, s hogy a magam három könyve miként foglalt helyet a magyar részlegnél, s általában az irdatlan könyvsokaságban. Egészen pontosan 7 503 kiállító kínálta portékáit az egészen pontosan 285 024 látogatónak. Akár boldogak is lehetnénk, hogy szellemünk s lelkünk maradandóságba csomagolt termékeiből mily csodálatosan bőséges volt mind a kínálat, mind a kereslet. Meg van mentve az elanyagiasulással fenyegetett világ!

Csakhogy ez a csodás bőség irányjelzők nélkül maga az áthatolhatatlan dzsungel. Az a csaknem háromszázezernyi látogató arrafelé széledt el, amerre a beharangozók, reklámok, divatok, megszokások terelték őket. Csak arrafelé vezettek kitaposott utak. A többi kiállító, a többi könyv csak a vakszerencsében bízhatott: halk suttogásuk, bátortalan kínálkozásuk hátha mégis megüti valaki arra tévedő fülét, szemét.

Mint tudjuk, a könyveknek is megvan a maguk sorsa. S ahogy a magunk sorsa sem mindig a magunk akarata szerint dől el, méltósággal fogadjuk el ezt könyveinktől is. Merengjünk el néhány percig Dénes Ágnes képes tudósításán, aztán lássunk neki, ha maradt még, következő mondanivalónknak.

A könyvfesztivál helyszíne

Bilhebolha

Jimmy Jumper (a Bilhebolha angol kiadásban – és Forró Fedora, a tudósító kislánya)

Abó és Robó

33 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page