Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Hivatalos: magyar focistákat tiltottak ki Ukrajnából, és eltiltották őket a sporttól

2018/10/21

Súlyos szankciókkal kellett szembenéznie számos ukrán-magyar focistának, akik részt vettek az úgynevezett Conifa-világbajnokságon. Hivatalosan is megszületett a döntés: számos labdarúgót kitiltottak az ország területéről, és a csapat tagjai nem lehetnek igazolt játékosok Ukrajnában.


(...) Ukrajnában vizsgálatot indítottak a Conifa-világbajnok kárpátaljai válogatott ellen, sőt, még terrorizmussal is megvádolták a csapat tagjait.

 

A Conifa az Állam Nélküli Népek Labdarúgó-szövetsége, kétévente rendeznek világbajnokságot, legutóbb Londonban volt a torna. Ezt meg is nyerte a Kárpátaljai Magyar Labdarúgó Válogatott.
Korábban arról szóltak a hírek, hogy a csapat tagjait az Ukrán Biztonsági Szolgálat kitilthatja az ország területéről, valamint sosem lehetnek többé igazolt focisták Ukrajnában. 

 

Összesen 14-en vettek részt a londoni tornán, az együttes talán legismertebb tagja a kilencszeres magyar válogatott Sándor György, aki a Videotonban és az Újpestben is megfordult pályafutása során.

 

Az ukrinform.ua, az ukrán állami közmédia szerint a héten megszületett a végleges döntés.

Az Ukrán Labdarúgó Szövetség Ellenőrző- és Fegyelmi Bizottságának döntése értelmében a tornán részt vevő 14 játékos soha többet nem focizhat Ukrajnában. A sporthoz köthető adminisztratív munkát sem végezhet.


A csapat útját szervezők és a csapatban levő magyar állampolgárokat örökre kitiltják Ukrajna területéről.

 

Vadim Kostyucsenko, az ukrán szövetség alelnöke elmondta, hogy a kárpátaljai csapat részvétele a Conifa-világbajnokságon rontotta az Ukrán Labdarúgó Szövetség hírnevét, és ezért hozták meg ezt a döntést.

 

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu