top of page

Baka újabb kettős mércés, hazafiellenes bírói önkénye Budaházy ellen (videóval)

A Kúria Baka András bíró által vezetett tanácsa évek óta tűrhetetlen kettős mércés ítélkezést folytat hazafias személyek, szervezetek és sajtószervek ellen a személyiségi perek területén. Ennek lett most, 2018. október 17-én ismét áldozata Budaházy György a korábbi RTL Klub elleni pereihez hasonlóan. Nemhogy kártérítést nem ítéltek meg a javára, de ráadásul tetemes perköltség is terheli a hazafit.

(Rövidebb, szerkesztett videóváltozat)

(Hosszabb változat)

Ezúttal a Tv2 és a Népszava elleni perben döntött úgy véglegesen a Bakaféle tanács felülvizsgálati eljárásban, hogy a két említett sajtószerv minden polgári jogi következmény (kártérítés, elégtétel) nélkül úszhatja meg azt, hogy Budaházy Györgyöt ténybeli alapok nélkül önkényesen kiáltották ki 2010 tavaszán, az akkor választási kampány idején az egész balliberális vezető réteget likvidálni akaró terroristavezérnek, aki ráadásul a gyerekgyilkosságtól, illetve az akkor már várhatóan hatalomra jutó Fidesz elleni is erőszakos terrorcselekményektől sem riadt vissza. Mindezt olyan hangfelvételekre alapozták, amelyen viszont konkrétan ezeket a közléseket megalapozó beszélgetések nem hallhatók. Ezen felvételekről egyébként a Budaházy-Hunnia büntetőperben a Fővárosi Ítélőtábla kimondta az összesen 125 év fegyházat kiszabó elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyező végzésében, hogy hitelességük nem tisztázott, az azokat rögzítő Benkő György provokátori szerepe felvethető és a nyilatkozó személy meseszövési hajlamai is megállapíthatóak.

A folyamatban levő büntetőügyekkel kapcsolatos sajtótudósításokra vonatkozó polgári jogi szabályok és bírói gyakorlat egyértelműen az ártatlanság vélelme követelményének megfelelően szilárd ténybeli alapokat, az önkényes következtetések tilalmát és az előzetes "elítélés" tilalmát írják elő.

Ezekre most ismét fittyet hányt a korábbi strasbourgi bíró, Baka András vezette kúriai tanács, amelyről már egyre szélesebb körben elterjedt nézet ügyvédi körökben, hogy mérhetetlen magyarellenes és liberális érzülete miatt a jó hírnevében megsértett nemzeti érzelmű közéleti szereplők, illetve hazafias szervezetek és sajtószervek szinte esélytelenül lépnek fel személyiségi jogvédelmi igénnyel.

Mostanra lényegében szakmai konszenzus alakult ki az ügyvédi karban, hogy Baka szakmai képességei erőteljes kívánnivalókat hagynak maguk után, joggyakorlata törvénysértő, ezért jelenlegi pozícióban maradása súlyos fenyegetést jelent a jogbiztonságra és rombolja a bírói kar tekintélyét, különös tekintettel arra, hogy a Kúria egyetlen olyan tanácsát vezeti, amely személyiségi perekben dönt. A Turul Tv felvételén ezen felháborító, jogbiztonságot és bírói függetlenséget sértő önkényes bírósági gyakorlat újabb két justizmordjáról ad tájékoztatást Budaházy György és jogi képviselője, dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője.

Facebook-kampány a Hunnia-per vádlottai mellett: itt.

 

 

22 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page