VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Szemléletválozás az Európai Néppártban? – Kettős magyar siker ifjúsági szervezetének tisztújításán


Jól mutatja, hogy egyre többen kiállnak a magyar álláspont mellett az Európai Néppárt berkein belül is, hogy ifjúsági szervezetének a 14 fős elnökségbe két magyar alelnököt is megválasztottak – kommentálta Böröcz László, a Fidelitas elnöke a YouthEPP novemberi tisztújító konferenciájának eredményét. Portálunknak úgy nyilatkozott, hosszú építkezési folyamat eredményeként mára komoly súlya van a magyar delegációnak, ugyanakkor megjegyezte, a skandináv országok az ifjúsági szervezeten belül is többször megpróbáltak Magyarországot elítélő határozatokat elfogadtatni, mindannyiszor sikertelenül.

Mint arról a Fidelitas közleményében hírt adott, a YEPP november 3-án, Athénban megrendezett tisztújító kongresszusán, a 33 országból érkező küldöttek 88 százalékos szavazataránnyal ismét bizalmat szavaztak a Fidelitas jelöltjének, Magyar Ágnes Zsófiának. Az ifjúságpolitikus, a szervezetben 2017 tavaszán elnyert alelnöki mandátumát újította meg a következő kétéves ciklusra. Hozzátették, szintén alelnökké választották Ambrus Zsombort, aki az erdélyi Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) színeiben pályázott a tisztségre. Emellett a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma is megszerezte a teljes jogú tagságot a kongresszuson, ami a Fidelitas értékelése szerint az európai őshonos kisebbségek ügyének felértékelődését jelzi a Néppárton belül.

Magyar Ágnes Zsófia a szavazás alkalmából elhangzott beszédében kiemelte,

az előtte álló ciklusban azon fog dolgozni, hogy a napjaink legégetőbb kérdését, a migrációt nemzeti hatáskörben tartva, ugyanakkor közös, szolidáris, Európán kívüli segítségnyújtás formájában tudjuk sikerrel megválaszolni.

EGYRE TÖBBEN ÁLLNAK KI NYÍLTAN A MAGYAR ÁLLÁSPONT MELLETT

Böröcz László, a Fidelitas elnöke hangsúlyozta, a tisztújító kongresszuson azt tapasztalták, hogy “sokan a színfalak mögött, de egyre többen nyíltan is kiállnak a magyar álláspont mellett“. Mint fogalmazott, jól mutatja ezt, hogy a 14 fős elnökségbe két magyar alelnököt is megválasztottak. Még soha nem volt arra példa, hogy egy országból két jelöltet sikerült bejuttatni az elnökségbe. Amikor a Fideszt a Néppárt liberális szárnya naponta kizáratná soraiból, a fenti eredmény különösen fontos megerősítése a kormánypárt iránti bizalomnak.

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek