VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Tombol a Facebook-cenzúra – Harmincnapos tiltást kapott kollégánk romángyűlöletért


FB-cenzúra

Harminc napra száműzték a Zuckerberg-gulágra Huth Gergely kollégánkat, amiért másfél évvel ezelőtt (!) meg mert osztani egy objektív, tényfeltáró cikket a II. világháború után hazatért magyar katonák sorsáról Erdélyben. Mind ismerjük a feljelentgetés, besúgás a mélyen a szocialista erkölcsökbe gyökerezett gyakorlatát, azt viszont egyre nehezebben viseljük, ahogy a szólásszabadság sárbatiprását újabban névtelenségbe burkolózó házmesterunokák gyakorolják rajtunk, virtuális száműzetésre ítélve konzervatív újságírókat a véleményükért. Sejtjük, hogy ha valódi hatalmat kapnának a kezükbe, már vagonokba zsúfolva tartanánk a Bundesmutti valamelyik érzékenyítő átnevelőtáborába. Íme, így dolgozik a 21. század gondolatrendőrsége!

Bár balliberális megmondóemberek előszeretettel híresztelik, hogy a humor, az újságírás és általában az intellektus baloldali műfaj, mi eddig egyetlen bizonyíthatóan és eredendően baloldali műfajt ismerünk: a besúgást. A szólásszabadság és a másságtisztelet mai prófétái, az ifjúmarxista házmesterunokák ugyanis előszeretettel jelentgetik fel a velük ellentétes nézeteket vallókat. Ez történt, nem először, és nyilván nem is utoljára Huth Gergely kollégánkkal, aki 30 napos tiltást kapott egy másfél évvel ezelőtt megosztott (!!!) cikk miatt. Az indok ezúttal románellenes gyűlöletkeltés volt.

BESÚGÓK ÉS PROVOKÁTOROK A különben történelmi kutatásokra, fényképekre, megszólalókra (tehát nem érzelmekre, benyomásokra, hallomásokra) alapozott cikk nagy vonalakban arról szól, hogy a II. világháború után hazatérő magyar katonák jobban jártak, ha a csonka, maradék Magyarországra tértek haza a frontról, mint ha például Erdélybe. A szovjetek mellé csapódott román katonák ugyanis előszeretettel vadásztak ezekre a magyarokra, akiket besúgva a Vörös Hadseregnek, azzal a lendülettel deportálták is szibériai vagy más munkatáborokba. A kutatások szerint legalább hatezer magyar férfit hajtottak a gulág/gupvi táborokba ilyen módszerekkel. Ugyanakkor már a Huth Gergely által megosztott cikk bevezetőjében is felhívják a figyelmet arra, voltak pozitív példák, amikor a román szomszédok bujtatták a háborúból hazatérő katonákat, akik így megmenekültek a deportálások elől. Íme a Facebook-által gyűlöletkeltőnek ítélt szöveg:

"Kevesen tudják, hogy a Magyarországhoz visszacsatolt Észak-Erdélyben még pusztítóbb volt a szovjet terror, mint a trianoni országrészben, ott ugyanis a szovjetek vérengzését tetézték a Vörös Hadsereg mellé csapódott román katonák kegyetlenkedései. Bár nem süthető bélyeg a teljes erdélyi románságra, mégis tény: Kolozsvárról és környékéről közel hatezer magyar férfit hajtottak el a Gulág-Gupvi táborokba, a román katonaság és a magyar-vagyonra ácsingózó helyi románok segítségével, egyharmaduk sosem tért vissza. Ugyanakkor voltak magyarokat bujtató román családok is. A Gulág Emlékév zárónapján Kolozsváron több kutató és túlélő is megszólalt, a borzalmas történetet a témát régóta kutató Erdélyi Eszkimó Péter írta meg a PestiSrácok.hu olvasóinak."

A teljes feltáró cikket és bőséges képanyagot itt olvashatják el. Lázadó hajlamú olvasóink meg is oszthatják, ha merik.

Összegezve tehát, a besúgás nemes hagyományain felnevelkedett Facebook-cenzorok és szorgos jelentgetők a magyar történelmi tragédiák megismerését nemhogy elhallgatnák a demokratikus nyilvánosság előtt, de azon sem lepődnénk meg, ha az említett korban élve boldogan csatlakoztak volna a szovjet és román kommunistákhoz a fronton meggyötört, megnyomorított magyar bakák felkutatásához és deportálásához. Szögezzük le, a szólásszabadság és sajtószabadság nem baloldali műfajok.

MÁR KAPOTT FÉLMILLIÓS BÜNTIT A FACEBOOK GONDOLATRENDŐRSÉGE Már korábbi posztjainkban is beszámoltunk a szólásszabadság sorozatos sárbatiprásának tipikusnak tekinthető néhány példájáról. A balliberális gondolatrendőrség túlkapásainak eredményeként munkatársunk, Ambrózy Áron, valamint a 888.hu újságírója, Oláh Gellért már saját profilképük megosztása miatt is kapott harminc napos tiltást, sőt az is előfordult, hogy a tiltás alatt már újabb tiltásokat kaptak.

Öröm az ürömben, hogy egy magyar származású Németországban élő férfi már négy precedensértékű pert is megnyert a Facebook véleménydiktátorai ellenében. B. Gábor először azzal haragította magára a cenzorokat, hogy a Magyarországot szélsőségesen negatív színben feltüntető német sajtó cikkeihez oda merte kommentálni a valóságot. Elhallgattatták, mégpedig a Merkel-féle, nemrégiben hatályba lépett „hálózati érvényesítési törvény” (Netzwerkdurchsetzungsgesetz) értelmében. Ez még azonban csak a bemelegítés volt a harmincnapos tiltáshoz, amelyet egy migránsokra alkalmazott, pejoratív, de nem sértő szóhasználat miatt kapott. B. Gábor ezt nem hagyta annyiban, és megbízta a híres médiaügyvédet, Joachim Steinhöfelt, akinek felszólításra törölték a harmincnapos tiltását, de a hozzászólást nem állították vissza. Ebből viszont már per lett, amelynek eredményeként a Berlini Tartományi Bíróság kimondta, hogy a Facebook-nak engednie kell kommentelni a férfit, ellenkező esetben 250 ezer euróig terjedő bírságot, vagy a vállalat vezetőjének hathónapos börtönbüntetést helyezve kilátásba.

Nem kellett sokáig várnia B. Gábornak az újabb 30 napos tiltásra...

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek