Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

AfD: Az iszlám szövegek ellentétesek az alkotmánnyal és büntethetők

 

Az AfD képviselője, Dr. Gottfried Curio teljes parlamenti beszéde politikustól ritkán hallott részletes iszlámkritikus elemzés. Curio javaslata szerint rá kell mutatni az alkotmánnyal ellentétes iszlám szövegek büntethetőségére.

 

"„És harcoljatok ellenük, amíg nem lesz többé fitna [viszály] és csak Allahot dicsőítik. Allah elküldte küldöttét az igaz vallással, hogy minden más vallást legyőzzön. Öld meg őket, bárhol is lelsz rájuk." (Korán 8:39)

 

Vagy a nők elleni erőszakra: „A lázadó nőket ... üssétek meg.” Ez a családon belüli erőszakot is magában foglalja: „ ... a nők szántőföldek számotokra, menjetek a földekre, amikor és ahogyan akartok.” Hallani a vallási hátrányos megkülönböztetésről is: „Allah megátkozza a hitetleneket és előkészíti számukra a [pokol] lángjait.” Gyűlöletbeszéd: „…a hitetlenek a föld legrosszabb teremtményei, rosszabbak, mint a haszonállatok.”

 

Amíg az ilyen alapvető törvények és büntetések szembe helyezkednek az alkotmányunkkal és a büntetőjoggal, addig nem védi őket a vallásszabadság. A vallásszabadság nem érvényteleníti a többi törvényt és kötelezettséget - azaz a jognak való engedelmességet -, és ez így helyes.

Első lépésben rá kell mutatni  az ilyen típusú szövegek büntethetőségére. Vagy az ilyenfajta felbujtásnak most már iskolai tananyagnak kellene lennie?! Így termelődnek újra a közbiztonságra veszélyes elemek, a szemünk előtt."

 

 

 

Tovább a filmhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu