top of page

Hozz világra még egy magyart – Nemzeti konzultációs kérdésekről, őszintén Budaházy Eddával (PS videó

Drasztikusan, évente negyvenezer emberrel fogy a magyarság, és a népességcsökkentés üteme a ’90-es évek óta folyamatosan gyorsul. Ma ezer magyar nőnek 1500 gyermeke születik az élete során. Ha ezt a számot a kormányzati program célkitűzése szerint sikerülne 40 százalékkal emelni, még akkor is negyven évbe telne, mire sikerülne megállítani a nemzetfogyást. Addigra viszont már csak 8-9 millióan leszünk. A bevándorlás csak tüneti kezelése a problémának, ami nemcsak Magyarországot, hanem egész Európát sújtja. Ha a magyar nemzetet meg akarjuk menteni, amelyben azonos történelmi múltú, kultúrájú, nyelvű emberek, magyarok élnek, akkor újra meg kell szilárdítani a társadalmi szerepeinket, újratanulni a felelősségvállalást, és gyermekeknek kell életet adnunk. Ugyanakkor az is fontos, hogy ne forduljon visszájára ez a törekvés a családpolitikai lépések következtében, és ne alakuljon ki egy olyan réteg, amelyik nem a gyermekeiért, hanem a gyermekeiből él – hangzott el a napokban a Polgár Mulatóban, ahol Budaházy Edda, a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom vezetője vezetett beszélgetést. Az est folyamán olyan szakemberek mondták el véleményüket a témában, akik mindennapi életükben találkoznak a népességfogyás vagy a gyermekvállalás kérdésével: Albertné Görgey Zsuzsanna életvédő, a Magyarok Európában Egyesület elnöke, Tóth I. János filozófus, a Szegedi Tudományegyetem docense és Majoros István a Magyar Családok a Megmaradásért Alapítvány vezetője, a népesedési kerekasztal tagja.

BUDAHÁZY EDDA MOZGALMAT ALAPÍTOTT, HOGY ÖSZTÖNÖZZE A GYERMEKVÁLLALÁST

Budaházy Edda (Budaházy György testvére), a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom alapítója korábban nagy port kavart határozott kijelentéseivel és kiállásával, amikor arra hívta fel a figyelmet, hogy ha így folytatjuk, és nem vállalunk sokkal több gyermeket, néhány évtizeden belül kisebbségbe kerülünk a saját hazánkban, életterünket átveszik az idegen fajtájú és kultúrájú népek.

Edda tavasszal egy videót is készített, amelyben gyermekvállalásra ösztönzi a nőket. A néhány perces kisfilm komoly indulatokat váltott ki a liberális körökben, még tüntettek is a civil vezető ellen, aki szerint az abortusztörvényen is szigorítani kellene.

Budaházy Edda: Gyermekek hiányában a következő évtizedekben sorra épülhetnek le intézményeink, bezárnak az óvodák, az iskolák, megszűnnek a települések, hanyatlásnak indul a kultúránk

Budaházy Edda üdvözli a kormány családpolitikáját és a Nemzeti Konzultációt, amely napjaink legégetőbb kérdéseivel, a család, a gyermekek és a gyermekvállalás kapcsán kéri ki a magyar polgárok véleményét. “Ki, mit tesz a nemzeti konzultációs ívvel?” – teszi fel a kérdést.

Gyurcsány Ferenc papírhajót hajtogatott belőle, Bangóné Borbély Ildikó hangos szitkok kíséretében tépte szét a parlamentben. Mi azt javasoljuk, hogy töltse ki és küldje vissza – üzeni vendégeivel, akikkel mind a tíz konzultációs kérdést megvitatták.

A HUSZONNEGYEDIK ÓRÁBAN A NEMZET

A magyar népesség 1990 óta csökken és a népességfogyás üteme folyamatosan gyorsul. Napjainkban évente 90 ezer gyermek születik, miközben 130 ezren halnak meg. Ez azt jelenti, hogy minden évben 40 ezerrel kevesebben vagyunk. Ha a tendenciát nem sikerül megfordítani, akkor elfogy a nemzet. A huszonnegyedik órában vagyunk, amikor még tehetünk valamit – vélekedett Tóth I. János filozófus, a Szegedi Tudományegyetem docense.

Majoros István, a Magyar Családok a Megmaradásért Alapítvány vezetője arról beszélt, hogy a bevándorlás nem lehet megoldás, legfeljebb csak tüneti kezelés. A probléma gyökerét kell megragadni, azaz a népességfogyás okait kell megérteni.

 

9 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page