VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Az ott Avram Iancu, ez itt a PNL vezérkara


Térdepelve imádkoztak Avram Iancu ma felavatott mellszobra előtt a Nemzeti Liberális Párt képviselői. Ehhez nem is nagyon tudunk többet hozzáfűzni, de aki megtekintené a tejes videót a parlamenti ceremóniáról, az itt teheti meg.

Levelezésünkből:

Döbbenetes, 5.OOO ártatlan magyar és ezekröl senki nem beszél??? és hol hallunk KÁRPÓTLÁSRÓL ???

Avram Iancu szobra előtt imádkoznak térdelve a román liberálisok – áll a hír a foter.rooldalon. Amellett, hogy ez valami rémesen gáz – bálványimádat, stb. –, nézzük már meg, hogy ki is volt az a román nemzeti kincs, aki előtt leborultak az elborultak.

Avram Iancu vezette azokat a román felkelőket, akik 1848 októbere és 1849 januárja között eltervezték és véghezvitték az erdélyi vérengzést. Ez pedig tételesen ennyit jelentett:

o Az első mészárlásra 1848. október 14-én került sor, Kisenyeden. Ezt a települést a magyarok annyira biztonságosnak gondolták, hogy még a szomszédos településekről is ide jöttek védelmet keresni. A románok ostromolni kezdték a falut, de a magyarok több napig kitartottak. Végül aztán letették a fegyvert, mire a románok 140 embert – férfit, nőt, gyermeket – lemészároltak.

o Pár nappal később Székelykocsárdot pusztította el egy felkelő csapat, itt összesen 60 magyart végeztek ki, állítólag olyan kegyetlenséggel, hogy a falu három lakosa, aki elbújt a románok elől, látva a borzalmakat felakasztotta magát.

o Szintén októberben a Bél település melletti Boklyán 30 magyart gyilkoltak le.

o Gerendkeresztúron 200 magyart gyilkoltak meg.

o Balázsfalván és környékén 400 magyart mészároltak le.

o Szintén legyilkolták Mikeszásza teljes magyar lakosságát.

o Zalatna bányavárost felgyújtották, a menekülő lakosságot Ompolygyepű határában lemészárolták. 700 magyar esett itt áldozatul.

o Október 23-án Boroskrakkó és a környező települések magyarjait végezték ki. A lemészároltak száma 200 volt.

o Október 28-ról 29-re virradó éjszaka Borosbenedek 400 magyar lakosát végezték ki.

o Október 29-én Magyarigen 200 magyar lakosát ölték meg. Borosbocsárdon megközelítőleg 40 magyart végeztek ki.

o Algyógyon 85 magyart gyilkoltak meg.

o Marosújvárra a környékről 90 magyar nemest fogdostak össze, akiket Balázsfalvára akartak hurcolni. Azonban alighogy elindultak Marosújvárról, a csoportot egy román pap megimádkoztatta, majd mindannyiukat legyilkolták, holttesteiket a Marosba dobva.

o A székely lakosságú Felvincet a személyesen Avram Iancu által vezetett sereg dúlta fel, itt 30 magyart öltek meg, az elmenekült lakosságból további 170 halt éhen vagy fagyott meg a téli hidegben.

o A leginkább elhíresült pusztítás 1849. január 8-ról 9-re virradó éjjel történt. Ezen az éjjelen Axente Sever és Prodan Simion ortodox pópák vezetésével felkelők rohanták meg a Nagyenyedet, megközelítőleg 1000 embert mészároltak le, a híres kollégiumot pedig elpusztították.

o 1849. május 8-án a román felkelők felégették Verespatakot, a magyar lakosságot pedig lemészárolták.

o Május 9-én, egy rövid ostromot követően Abrudbányán mészároltak le megközelítőleg 1000 magyart.

o Ugyanezen a napon Bucsesden további 200 magyart öltek meg.

o Május 17-én az Abrudbányára visszatérő lakosok közül meggyilkoltak legkevesebb 182 embert.

Összeadtam: ez úgy nagyjából 5000 magyar férfi, nő és gyermek kivégzése. Szóval ennek a mocskos, rasszista tömeggyilkosnak emeltek szobrot a románok és ezt imádják térden állva az ottani liberálisok. A provokáció elkezdődött! A románok nagy erőkkel készülnek arra, hogy megünnepeljék Erdély ellopásának 100. évfordulóját, amihez úgy tűnik egy kiadós hecckampányt is szerveznek.

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek