VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Céltudatos csoport uszította a tüntetőket, külföldieket is őrizetbe vettek a rendőrök


Rendőrségi közlés szerint a végsőkig próbálták elkerülni a könnygáz spray-k bevetését a szerda esti, nem bejelentett demonstráción, de a tülekedő tömeg annyira agresszívvá vált, hogy kénytelenek voltak így feloszlatni az első sorokat. A fellépésükkel sikerült megakadályozni a demonstrálókat abban, hogy komolyabban megrongálják, felborítsák, felgyújtsák az ország karácsonyfáját, ami egyébként feltett szándékuk volt. Erre utal, hogy tüzeket gyújtottak, és a karácsonyfát tartó acélsodronyok egyikét is kilazították, mit sem törődve azzal, hogy kire fog rádőlni a hatalmas fa. A rendőrség egy célzottan és egységesen fellépő, hangadó magot érzékelt az egyre erőszakosabb tömegben, az őrizetbe vettek között pedig információink szerint több külföldi állampolgár is van.

Az őrizetbe vett 35 személy nagy részét garázdaság miatt vitték be a rendőrök, de van, aki ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt tettek feljelentést, és a felvételek kielemzése után további eljárások megindítására lehet számítani – közölte Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója. Ami különösen érdekes, hogy információink szerint több külföldi állampolgár is van az őrizetbe vettek között.

Tovább árnyalja a külföldi zsoldosok által kirobbantandó forradalom képét, hogy a felhergelt tömeget a rendőrség meglátása szerint valakik felpiszkálták belülről, ezt az uszító magot pedig egy nagy akarategységben, koncentráltan, komoly fizikai erőkifejtéssel fellépő csoport alkotta. Miattuk kellett végül bevetni a könnygázszóró palackokat is, majd a megújuló támadás miatt később még egyszer. Noha a rendőrség ezzel kapcsolatban nem közölt információt, feltételezhető, hogy az őrizetbe vett külföldieknek is van közük ehhez a csoporthoz. Itt érdemes felidézni Gulyás Gergely szavait a csütörtök délelőtti Kormányinfóról, ahol politikai aktivistákat és Soros György kitartottjait említette a szerdai rendbontással kapcsolatban.

AZ AGITÁTOROK A RENDŐRÖKET SZEMELTÉK KI BŰNBAKNAK, A TÜNTETŐKET MÁRTÍRNAK

Dr. Balogh János országos rendőrfőkapitány közölte, hogy a Kossuth téren jelenleg is bejelentett, kis demonstrációra akarnak hivatkozni a ma esti, szintén nem bejelentett, csupán a Facebookon meghirdetett tüntetés szervezői, holott annak a demonstrációnak a szervezője nem jelezte a rendezvénye kiterjesztését.

A jog ilyen kijátszásával próbálják a tüntetők kerülni a felelősséget, és elérni, hogy arctalan tömegként bármit megtehessenek. A lényeg a rendbontás, hiszen ha a tüntetőknek sikerülne elérniük, hogy a rendőrség olyan keményen lépjen fel, ahogy a provokáció indokolná, akkor azonnal mártírt csinálna belőlük az ellenzéki propagandasajtó, ha pedig valamilyen komolyabb bajt tudnának okozni, például valakikre rádőlne a karácsonyfa a Kossuth téren, akkor megint csak a rendőrséget lehetne okolni, amiért nem biztosította megfelelően a terepet. A rendbontó politikai agitátorok tehát eszközként használják azt a pár ezer fős tömeget, amelynek a nagy része jóhiszeműen megy ki tüntetni. Az lenne számukra a siker, ha néhányan komolyan megsérülnének.

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek