top of page

Tegnap hajnal 1 órakor a tüntetés után mentem a Kossuth tér felé... ekkor ezt láttam, erről nem fogn


Éjjel 1 órakkor a melót befejezve visszamentem megnézni mi a helyzet, fél kettő felé értem oda, a Lánchítól a Parlament felé az Akadémia utcába indultam el, az oldalutcákban valami buli volt valami Ötkert vagy milyen hely nagyon ment, hosszú sorban álltak bebocsátásra várva jól szituált fiatalok.Aztán továbbhaladtam a BM mellett is volt egy elég elit szórakozóhely, az is tömve volt.

A tüntetőknek nyomát se láttam, mentem tovább a Parlament felé. Látom, hogy vizes helyenként az utca, és oldalt valakik ülnek, fekszenek a hideg kövön, és mocorognak a túloldalon egymás mellett. Közelebb érve látom, hogy rendőrök rohamfelszerelésben, kérdeztem egy sárga mellényes rendőrt mi történt, miért fekszenek?Nézett rám, és mondta, hogy a különféle gázok miatt, amiket az arcukba fújtak a rendbontók, akik felfegyverkezve gránátokkal, hang és festékgránátokkal, tonfával harci eszközökkel támadtak rájuk, közben savval locsolták szembe őket, és közvetlen közelről arcukba fújtak festéket, gázt, és maróanyagokat. A zömében ittas, cefrétől bűzlő támadók szétverték a Parlamentet, ablakait bezúzták, megrongálták. Elmondta, hogy folyamatosan köpködték, rájuk vizeltek, a hátsó sorokból pedig tojással, vasakkal dobálták, és ütéseket mértek rájuk. Elmondta, hogy nekik ha a 0 fokos vízágyút meg az eszközeiket használhatnák 3 perc se kellene és kitisztítanák a teret. Ez azonban csak parancs esetén lehetséges, de a paprikasprayt is csak parancsra használhatják, gyakorlatilag egész nap kint kell állniuk a hidegben, és tűrni, hogy fizikailag inzultálják őket.Nagyon feszült és fáradt az állomány, nem mehetnek haza, a laktanyába mennek vissza. Elmondta, hogy őnekik a legmegterhelőbb az az embertelen gyűlölet, és pusztító szándék, ami ezekben a feltehetően bedrogozott agresszív és ittas állapotú személyekben van, az a brutális kegyetlenség, amivel a kollégáinak nagyon komoly sérüléseket okoznak. Ezeket a sérüléseket nem kommunikálhatják, mert akkor a támadók sikeresnek érezhetnék magukat, sokkal több rendőr sérült meg, mint amennyit a média lehoz. Emberileg nagyon megterhelő, hogy miközben ők csak a munkájukat végzik folyamatosan köpködik őket, savat spriccelnek rájuk közvetlen közelről, és szidalmazzák, és ütlegelik zömében ittas kisportolt feltehetően verekedésben jártas és nyilván fizetett harcosok. Elmondta, hogy sajnos ma már szinte bárhol hozzájuthatnak a támadáshoz használt eszközökhöz.

Kérdeztem, hogy honnan veszik a bátorságot, hogy a hatóságra támadjanak? létezik, hogy valaki ennyire mérges legyen, és pusztán indulatból ezt megkockáztassa? Azt felelte: Uram, én nem mondhatom meg Önnek, de mindannyian tudjuk, hogy kik ezek. Ezek felbérelt gyakorlott randalírozók és képzett közelharcosok, akiket ellenük küldtek, ezek nem tüntetők, nem diákok, ezek zömében ittas brutális vadállatok.

Az, aki brutális ütéseket mér ránk, mi azok ellen végső esetben használhattuk csak a paprikasprayt. Nem igaz, hogy diákokat fújtunk le, és tudnia kell, hogy ha mi használunk könnygázt, azt hiába a védőruha mi is kapunk belőle, ez nem úgy működik, hogy csak úgy lefújhatunk bárkit, utáljuk használni, mi is kapunk belőle. A támadók cserélik egymást, ők sokkal kevesebbet kapnak belőle, minket folyamatosan fújnak, egész este szívjuk , hiába a szűrő a védősisakon, kibírhatatlan, nézzen rájuk! A túloldalon közben néhányan feltámaszkodtak , és elkezdték lehámozni magukról a sisakot. Fiatal emberek, valószínűleg fiatal családapák, vagy családalapításra készülő emberek kerültek elő a sisakok mögül, majd néhány egyenruhás rendőrnő ment egy parancsnokhoz engedélyt kérni, hogy használjanak egy tisztálkodóhelyiséget.

Akivel beszéltem elmondta még, hogy egész este ott vannak és a családjukat és fiatalabb kollégái kapcsolatait nagyon megviseli, hogy nem lehetnek otthon különösen a karácsonyi időszakban.Mondtam neki, hogy én fél hatkor még békés, egy kisebb hangoskodó frontcsapattól eltekintve álldogáló, beszélgető embereket láttam. Mondta, hogy igen, mindig így kezdődik, és fokozatosan érkeznek meg a kemény bűnözői háttérrel rendelkező erőszakos és a rendőröknek nekiugró harcedzett férfiak, akik az arcukat mindenféle kendőkkel takarják el. Azt mondja nem tudták követni teljesen a mozgásukat, jó lett volna használni a jelölő vízágyút, ami megfesti őket, mert az lemoshatatlan, és utána egy másik csapat be tudta volna őket gyűjteni. A 0 fokos vízágyút azonban nem használhatták. Holnap ugyanez lesz, még napokon keresztül nem térhetnek haza a családjaikhoz.

Akik a hídfoglalásból meg fene tudja honnan előkerültek este, azok fizetett harcosok voltak. Elmondtam neki, hogy szerintem az egész ország büszke arra, amit most tesznek, és hogy minden ütés amit el kell viselniük, azt azért kell tűrniük, mert ha erőt alkalmaznának, vagy 3 perc alatt ahogy mondja szétoszlatnák a támadókat, akkor holnap kétszer annyi tüntető lenne kint, és rendőrállamról és diktatúráról írnának az újságok, és egy hisztériaspirálba kerülne az ország szerintem, nem mondott rá semmit, de láttam a szemén, hogy elege van az egészből.

Ezt már én mondom, valahogy ezeket a fizetett harcosokat kellene elkapni és megtudni, hogy ki is uszította a rendőrök ellen. Mondjuk miután Fekete-győr (Momentum vezér) is festékbombát dobott a rendőrökre, meg Nyakó (MSZP) is nekiment a rendőrsorfalnak vannak tippjeim. Miután ezt így megéltem, látom a mobilomon, hogy Vadai arról nyilatkozgat, hogy brutálisan rátámadtak a rendőrök a diákokra. Nos kedves olvasó, nekem hánynom kell a DK képmutatásától, és imádkozom azért, hogy legyen mielőbb béke és nyugalom az országban, és a felelősök bíróság elé lesznek állítva. Nem érdemeljük meg ezeknek a rendőröknek az áldozatát, ha nem ezt fogjuk tenni.

 

27 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page