VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Szijjártó Péter feltörölte a padlót a CNN legirritálóbb riporterével (+ videó)

A ‘függetlenobjektív’ CNN-en állítólag a tények számítanak, legalábbis a csatorna szerint, amelynek egyik legirritálóbb műsorvezetője, Richard Quest tegnapi élő műsorában megpróbálta felkérdezni, alázni Szijjártó Péter magyar külügyminisztert a “rabszolgatörvénnyel”, a CEU-val és a migrációval kapcsolatban. Szijjártó Péter természetesen feltörölte a padlót Quest úrral, aki nagyon nem tudott vitába szállni az általa állítólag oly nagyrabecsült tényekkel és a valósággal.

Szijjártó Péter volt Richard Quest vendége a CNN New York-i stúdiójában, ahol szokás szerint a haladó nyugati csatorna a magyar jogállam helyzetéről, a migránsokról, a “rabszolgatörvényről” és a CEU-ról szerette volna megkérdezni, vagyis inkább felkérdezni, alázni a magyar külügyminisztert. Szijjártó Péterrel azonban nem volt könnyű dolguk, azon egyszerű oknál fogva, hogy a CNN által oly nagyra tartott tények hazánk oldalán állnak az álhíreket terjesztő nyugati médiával ellentétben.

Richard Quest, a CNN egyik legirritálóbb figurája már a beszélgetés elején a média manipulációjáról és választási csalásról kezdett beszélni, amit Szijjártó határozottan visszautasított, majd gyorsan szóba került a rabszolgatörvény, amellyel Quest szemmel láthatóan nem volt tisztában, így a külügyminiszternek kellett elmagyarázni, hogy miről is van pontosan szó. A műsorvezető próbálkozott egy darabig, mindenáron be akart bizonyítani valamit, ami nem létezik.

Minden országnak joga van eldönteni, hogy hogyan kezeli a munkaerővel kapcsolatos problémákat és a migrációt. Mi úgy döntöttünk, hogy erre a kihívásra a családok támogatásával és az oktatás modernizálásával fogunk válaszolni – nyugtatta meg az egyre feszültebbé váló vitapartnerét Szijjártó Péter.

Szégyen, hogy pont Soros György egyetemét zavarták el Magyarországról – vetette oda a CNN riportere, ebből pedig a következő érdekes dialógus alakult ki:

Szijjártó: Mire gondol?

Quest: Nem tudok túl sok országról, ahol… jól tudja, hogy miről beszélek.

Szijjártó: De lehet, hogy a nézők nem tudják.

Quest: Hát, a nézők… a nézők azok… igaza van uram.

Innentől kezdve még kevésbé találtak fogást a külügyminiszteren, aki az amerikai nézők számára is világossá tette: a CEU-t senki nem küldte el hazánkból, csupán nincs lehetőségük arra, hogy amerikai diplomát is kiállítsanak.

A tüntetésekkel kapcsolatban Quest megkérdezte, hogyan lehet az, hogy “mindenki hazudik, csak a kormánynak van igaza”. Erre reagálva Szijjártó Péter kifejtette: soha nem látott támogatása van a magyar kormánynak, azt azonban nem tagadta, hogy a liberális mainstreammel szembemegy a Fidesz-KDNP, viszont éppen ez az oka annak a bosszúhadjáratnak, ami miatt a Nyugat kedvenc témája lettünk. Közben Szijjártó Péter álhíreknek nevezte azokat az állításokat, amelyek többek között arról szólnak, hogy a CEU elmegy Budapestről, vagyis burkoltan a CNN-t nevezte álhírgyárnak.

Kétségtelen, a vita Szijjártó Péter elsöprő győzelmével végződött – nagy kár, hogy a tények és az érvek a CNN-en maximum annyit érnek, mint űrben a sikoly.

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek