VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Orbán vághatja a centit: ez az ellenzéki közös lista lesz az ő Waterlooja!


Hurrá, és megint csak hurrá! Kilenc éve vergődő ellenzékünk végre meglelte az egyetlen és holtbiztos megoldást az elnyomó rezsim legyőzésére az uniós választáson. Közös listát kell állítani, amelyre kiérdemesült zsidólistázóktól a neobolsevik hazaárulókig bárki beszuszakolható. A lényeg: Orbán-fóbiás legyen az illető. Ez egy ilyen „szartól a repülőig” lista lesz. Én már nagyon várom.

Zseniális ötletről van szó, amely Tóth Bertalan szoci pártelnök elméjéből pattant ki, miként Zeusz fejéből Pallasz Athéné. Bertalan a hétvégi kormánydöntő tüncin állt elő korszakalkotó tervével:

„Teremtsük meg az egységet az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is! Egy az egy ellen!”

Csak egy (lista) maradhat! Ezzel Orbánnak vége, máris szedheti a sátorfáját, búcsúzóul még telerámolhatja a cvekkerét akciós vagdalthússal. (A fasírtevés jól mutatja, milyen arcátlan kormányzati dőzsölés folyt itten kilenc évig, miközben négymillió magyar gyermek éhezett és fagyott meg naponta az oktatás-egészségügyben!)

Bertalan pompás javaslata mellé olyan korszakos gondolkodók sorakoztak föl máris, mint Szanyi Tibor, kinek belátóképessége, józansága közismert. Vagy mint Hargitai Miklós MÚOSZ-elnök, ellenzéki aktivista, aki máris kiszámolta, hogy ha egyetlen ellenzéki lista lesz, akkor Orbán végleg bukni fog. Egyszerű ez, mint a hanyatt esés! A Magyarországon világhírű balliberális szürkeállomány ismét kitett magáért. Hiszen az összefogás, a közös listázás gondolata teljesen új, teljesen egyedi, soha nem próbálkoztak még vele… Azaz várjunk csak! Na jó, volt már ilyesmi (koordinált indulás, „független” Márki-Zay-szerűségek tenyésztése satöbbi), de nem számít, hogy többnyire bukta lett belőle, most minden más, ezúttal biztosan sikerülni fog!

A Jobbik még picit kelleti magát, riszálja a csípőjét, de végül úgyis szenvedélyesen összeforrnak majd, mint a szabad szovjet köztársaságok. Bár minapi közleményük szerint értelmetlen lenne egy közös ellenzéki lista, Gyöngyösi Márton frakcióvezető egy interjúban mégis leszögezte:

Mi értékrendi alapon célokat határozunk meg, és ennek érdekében együttműködünk bárkivel. Nemcsak Gyurcsány Ferenccel, hanem az ÖRDÖG ÖREGANYJÁVAL IS, ha szükséges.

Tehát értelmetlen az összefogás, de értékrendi alapon az ördög rokonságával is frigyre lehet lépni. Bámulatos értékrend, lenyűgöző erkölcsiség!

Ha lesz közös ellenzéki lista (legyen!), Gyöngyösi Márton – gondolom – csinál belőle magának, saját fölhasználásra egy szűkített listácskát, amin csak a zsidó ellenzékiek lesznek rajta. Ő ugyanis ilyen kíváncsi, lajstromozós típus. Hát Istenem, mindenki gyűjt valamit: Hadházy a diktafonokat, Kunhalmi a kilincseket, Gyöngyösi meg a zsidólistákat…

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek