VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Petíció a vallásszabadság Európai Unión kívüli előmozdításáért


Itt az ideje, hogy az üldözött keresztények szenvedését látva az EU lépéseket tegyen a vallásszabadságért!

http://www.citizengo.org/hu/pr/167778-peticio-vallasszabadsag-europai-union-kivuli-elomozditasaert

Amikor az Európai Parlament 2016 februárjában elismerte, hogy az ISIS népirtást követett el a keresztények, jeziditák és más vallási és etnikai kisebbségek ellen, felhívta az Uniót, hogy hozza létre a vallás és meggyőződés szabadságával foglalkozó, állandó különleges képviselő tisztségét.

Ezt az EU csak részben teljesítette. Kineveztek egy a vallás vagy meggyőződés szabadságának az Európai Unión kívüli előmozdításáért felelős uniós különmegbízottat (a nemzetközi együttműködésért és fejlesztésért felelős biztos különleges tanácsadójaként). A posztot betöltő Ján Figel megbízatása viszont csak átmeneti jellegű, nem rendelkezik elegendő pénzügyi és személyi lefedettséggel, és nem integrálódik teljes mértékben az EU szélesebb körű külpolitikájába és politikájába.

Közel három évvel később látjuk, hogy a vallási kisebbségek üldözése világszerte növekedett. Az Open Doors kimutatása szerint 2017-ben 215 millió keresztényt üldöztek a világon. Még a legjelentősebb esetekben, pl. Asia Bibi ügyében sem hajlandó az EU védelmezni a legsebezhetőbb embereket, és kiállni az emberi jogaikért.

Az üldözött keresztények millióinak biztonsága érdekében kérjük, csatlakozzon az európai parlamenti képviselőket felhívó petíciónkhoz, arra hívva őket, hogy január 15-én az Uniós iránymutatásokról, valamint a vallás vagy meggyőződés szabadságának az Európai Unión kívüli előmozdításáért felelős uniós különmegbízott megbízatásáról szóló EU 2018/2155 (INI) számú jelentésről való döntés során támogassák a különleges képviselő tisztségének létrehozását és az uniós különmegbízott tisztségének megerősítését.

http://www.citizengo.org/hu/pr/167778-peticio-vallasszabadsag-europai-union-kivuli-elomozditasaert

A petícióban felhívjuk az Európai Parlament képviselőit, hogy szavazzák meg január 15-én az Uniós iránymutatásokról, valamint a vallás vagy meggyőződés szabadságának az Európai Unión kívüli előmozdításáért felelős uniós különmegbízott megbízatásáról szóló EU 2018/2155 (INI) számú jelentést.

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek