top of page

Mikor ölhetjük meg a gyerekünket?


Volt pár évtizeddel ezelőtt egy vita az akkori ÉS-ben, aminek – emlékezetem szerint – ez volt a címe: Mikor ölhetjük meg az anyánkat?

A tárgyban szereplő kérdés – Mikor ölhetjük meg a gyerekünket? – azonban teljesen mai és „élet”-szerű.

New Yorkban eleddig 24 hetes magzatokat lehetett legyilkolni törvényesen (nálunk ez 12 hetes korig megengedett), mostantól azonban a születésig nem büntethető, amennyiben az anya kéri (ha nem, akkor is), ha az az anya „egészségének védelmét szolgálja” Hmmm!

– Csak épp ez az a "kibúvó", ami ellenőrizhetetlen, hiszen a magyarországi abortuszok igen jelentős részét is az anya „egészségének védelmére” hivatkozva (így adminisztrálva) végzik, aminek gyakran köze nincs a valósághoz!!!

– A másik probléma, hogy ezzel abszurd módon a szülőcsatornán való átjutás (amit ugye szabadon meg lehet akadályozni) „avatja emberré” a magzatot, tehát ameddig ki nem bújik onnan a lába kisujja körméig, addig nem követhető el gyilkosság sem. Pl. egy várandós nőnek lehet ugyan az egészségét súlyosan veszélyeztetni azzal, hogy a benne fejlődő magzat elpusztítására törnek (akár családon belül, akár külső erőszakkal), de mivel nem ember, hiszen még odabent van, nem valósul meg az emberi élet kioltását célzó, ilyen módon büntethető cselekmény sem. (Bár nem orvos végzi el ezt, ezért büntethető, hiszen gyereknek nem nevezett lényt ölni még e törvény alapján is csak orvosnak szabad.)

E két dolog pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy a nyolc és fél hónapos gyerekek(!) lemészárlása is a „születésszabályozás” része legyen pár évtizeden belül az idilli „öleljetek és öljetek!” humanitárius program keretében.

 

70 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page