Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel (videó)

2019/02/19

 

A sorosista Euronews munkatársa megpróbálta összemosni az illegális bevándorlást a munkaerő szabad áramlásával, de Szijjártó Péterben emberére talált.

 

Darren McCaffrey, az Euronews politikai szerkesztője Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel készített interjút, melyben szóba került a migráció is. A Soros Györgyöt korábban ártalmatlan filantrópnak nevező médium munkatársa megpróbálta felkérdezni Szijjártó Pétert, hogy az Egyesült Királyságban élő "magyar migránsokról" miért nem ejt szót, holott a szigetországi lapok is előszeretettel hivatkoznak a magyar és a kelet-európai munkavállalókra migránsokként.


A magyar diplomácia első embere azonban alaposan helyretette a honfitársainkat lemigránsozó McCaffrey-t, és elmagyarázta neki, hogy mi a különbség a szabad munkaerő-áramlás (amely ráadásul az Európai Unió egyik alapelve is) és az illegális migráció között.

 

Nem tudok arról, hogy 400 ezer magyar illegális bevándorlóként végigmasírozott volna az Egyesült Királyság területén, figyelmen kívül hagyták volna a törvényeket, valamint a helyi emberek életét. Ugyanis az én országomban ez történt” – utalt Szijjártó a 2015-ös migrációs válság magyarországi történéseire, majd hozzátette:

Büszke vagyok arra a nagyjából 200 ezer magyarra, aki az Egyesült Királyságban munkát vállalva hozzájárul mind a britek, mind pedig az Európai Unió sikereihez. Aki összemossa őket az unión kívülről érkező illegális bevándorlókkal, az megsérti Magyarországot.”

 

Mondani sem kell, az Euronews riportere köpni-nyelni nem tudott, nemhogy érvekkel megcáfolni a magyar külgazdasági és külügyminiszter állításait.

 

 

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu