top of page

Hát nem mázli? Tisztelt Olvasó!


Ma délután elküldtem népesebb családomnak a külügyminiszterünkkel készített s ide, a Szilaj Csikóra is felrakott BBC-interjút. Csupán annyit fűztem hozzá, hogy mekkora mázlisták vagyunk, hogy ilyen ragyogó, tökös politikusunk van.

Most, estefelé pedig elolvastam az MTI amerikai tudósítójának friss jelentését egy olyan témában, amely egész Amerikát megmozgathatta. Mielőtt bármit is mondanék róla, kérem a tisztelt Olvasót, fussa át, s figyelje meg, milyen reakciók ébrednek saját magában.

Tehát a tudósítás, elejétől a végéig:

Donald Trump hazudott az amerikaiaknak – állította Michael Cohen, az amerikai elnök volt ügyvédje a képviselőház egyik bizottságának szerdai meghallgatásán, amelyet élőben közvetítettek a nagy amerikai televíziós társaságok.

Cohen elismerte, hogy korábban hazudott a kongresszusnak azért, hogy – mint állította – "védje Donald Trumpot". A volt ügyvéd, akit – ügyvédi engedélyét visszavonva – kedden kizártak az amerikai ügyvédi kamarából – "rasszistának" és "csalónak" nevezte az amerikai elnököt, úgy vélte, hogy körbeudvarolja a fehér fajgyűlölőket és külföldi országokat "koszfészeknek" nevez. "A magánbeszélgetéseiben még ennél is rosszabb" – tette hozzá.

Michael Cohen felidézte egy Trumppal folytatott állítólagos beszélgetését. "Egyszer azt kérdezte tőlem, fel tudok-e idézni egyetlen országot, amelyet fekete politikus irányít és nem koszfészek. Ez akkor történt, amikor Barack Obama volt az Egyesült Államok elnöke" – olvasta fel a történetet a volt ügyvéd.

Előre elkészített és a meghallgatás elején felolvasott nyilatkozatában Cohen a többi között azt hangoztatta, hogy Trump régi barátja és volt tanácsadója, Roger Stone kapcsolatban állt a WikiLeaks nevű kiszivárogtató portál alapítójával, így Donald Trump már előre tudott arról, hogy nyilvánosságra hoznak Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltre nézve hátrányos információkat és elektronikus leveleket.

Julian Assange, a WikiLeaks alapítója és működtetője telefonon közölte Stone-nal, hogy néhány napon belül tömegesen nyilvánosságra hoznak e-maileket, amelyek kárt okoznak Hillary Clintonnak. A Fehér Házból bonyolított telefonbeszélgetésnél jelen volt Donald Trump elnök is, aki kihangosítva hallgatta, mit mond Assange – állította Michael Cohen.

Az amerikai sajtóban korábban Trump "mindeneseként" emlegetett ex-ügyvéd a többi között azt is állította, hogy Trump a 2016-os elnökválasztási folyamat idején is tárgyalt oroszokkal egy Moszkvában felépítendő Trump-toronyról.

"Nem tudom, hogy Trump összejátszott-e oroszokkal, de élek a gyanúperrel" - szögezte le. Később hozzátette: "hazudtam, de nem vagyok hazug, rossz dolgokat csináltam, de nem vagyok rossz ember". Hangsúlyozta azt is, hogy nem kért és nem is fogadna el kegyelmet Trump elnöktől. Trumpot olyan embernek nevezte, aki szerinte azért indult az elnökválasztáson, hogy "a saját márkanevét tegye naggyá és nem az országot".

A Vietnamban tárgyaló amerikai elnök Twitter-bejegyzésben reagált. "Hazudik, hogy elérje a börtönbüntetése csökkentését" – írta Trump, utalva arra, hogy az 52 éves Michel Cohent adó-, és banki csalásokért, az oroszokkal történt esetleges összejátszás ügyében vizsgálódó kongresszus félrevezetéséért több mint három évig tartó börtönbüntetésre ítéltek.

Nos? Mit érez, tisztelt Olvasó!

Természetesen nem tartom magamat olyan tájékozottnak és bennfentesnek, hogy meg merném tippelni, Trump elnök miben és mennyire sáros az elhangzott vádak közül. Arra ellenben bátran merek vállalkozni, hogy kijelentsem: ez a Michel Cohen egy velejéig romlott ember, bármit is állítson magáról. Nem azért, mert netán csakugyan lelkiismeret-furdalása támadt, s egyszeriben úgy érezte, tovább nem védheti Tump elnököt, hiszen Amerikának tenne rosszat vele. Hanem azok miatt a vádaskodások miatt, amelyek mindegyike egytől egyig csupán azért merülhetett fel, mert a fifikás, romlott elme pontosan tudta, hogy a politikai korrektségben fuldokló amerikaiak gondolkodás és gyanakvás nélkül vevők lesznek rá. Saját maguk, vagyis határtalan hülyeségük önigazolására úgy fognak belekapaszkodni a rasszista vádakba, meg a hazaárulásra, választási csalásra utaló „gyanúperbe”, meg a többi alaptalan, mert bizonyítatlan sületlenségbe, mint a legutolsó szalmaszálba.

S egy olyan ország, ahol egy ilyen senkiházi embert hangosít ki a politika s az összes nagy tévétársaság az egész nép boldogítására és butítására, miért is ne riasztana engem. S miért is ne erősíthetne meg abban, tisztelt Olvasó, hogy mi, magyarok, tényleg milyen mázlisták vagyunk ezzel az értelmes, tökös külügyérrel.

35 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page