VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Szijjártó a BBC riporterének: „Tudja, mi a Frontex? Egy utazási iroda, nem egy határvédelmi szerveze

Szijjártó Péter ismét nagyot ment. A BBC Hard Talk című műsorának vendége volt a külgazdasági és külügyminiszter.

Stephen Sackur, a BBC riporter először a sorosozós-junckerezős plakátokról, valamint a magyar kormány EU-ellenes kampányáról kérdezte a Szijjártó Pétert, aki szerint a plakátok azért vannak az utcákon, mert választási kampány zajlik. A kormány kötelességének érzi, hogy tájékoztassa az állampolgárokat az országra jelentős hatást gyakorló fejleményekről, ha azok a biztonságukat és a mindennapi életüket érintik.

Soros Györgyről….

„Ha ő nyíiltan krtizálhat, nyíltan kifejtheti eltérő vízióját, ha világossá teheti, hogy el akarja távolítani ezt a kormányt, akkor a kormány miért nem tehet így? – tette fel a kérdést Szijjártó.

Sackur a szokásos sablon hülyeségekkel provokálta a külügyminisztert. Azt kérdezte, vajon nyíltan hazudni is joga van-e tájékoztatás címén a magyar kormánynak, amikor például arról beszél, hogy az EU gyengíteni akarja a határvédelmet. Szijjártó nem cicózott…

„Tudja, mi a Frontex? Egy utazási iroda, nem egy határvédelmi szervezet!” – jelentette ki Szijjártó Péter.

Sackur ezután azt a kormányzati állítást citálta, miszerint az Európai Unió meg akarja könnyíteni, hogy a migránsok vízumhoz jussanak. „Az Európai Bizottság alelnökét idézem: maguk egy párhuzamos univerzumban élnek” – mondta a riporter, mire Szijjártó rávágta:

„Ők élnek abban. Hallgatniuk kellene az emberekre, és abba kellene hagyniuk a hazudozást.”

Hozzátette még, hogy a bizottság az elmúlt években semmi mást nem tett, csak azon volt, hogy migránsokat hívjon a kontinensre.

Természetesen szóba hozta a Sargentini-jelentést és a 7-es cikkely szerinti eljárás megindításáról szóló szavazást is az interjúban. Előbbiről a miniszter kijelentette, hogy az abban szereplő pontok nagy része hazugság. Amikor Sackur a CEU központjának elüldözéséről kérdezte, Szijjártó közölte:

Fake news, hiszen az egyetem továbbra is működik Budapesten.

Majd a Sargentini jelentésről az volt a véleménye: Gondolja, hogy megnyert volna a Fidesz tíz év alatt hét választást, megbíznának benne ennyiszer, ha igazak lennének az ellene felhozott vádak, ha az országban valóban rendszerszerű volna a korrupció, ha antidemokratikus folyamatok, diktatórikus kormányzás zajlana?

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek