VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Álljon ki Magyarország a család és az élet mellett az ENSZ nőügyi ülésszakán!


Március 11-22-ig rendezik meg New Yorkban az ENSZ nők helyzetével foglalkozó bizottságának 63. ülésszakát. A rendezvényen hazánk is részt vesz, nekünk is jogunk van beleszólni az ülésszak záró dokumentumának tartalmába.

Évtizedek óta próbálja a feminista és az LMBT lobbi a nemzetközi dokumentumokon keresztül az abortuszt liberalizálni, az LMBT jogokat előmozdítani és a gyermekeket a közoktatáson keresztül szexualizálni. Nem meglepő tehát, hogy idén sem szerepelt az ENSZ által megfogalmazott kezdődokumentumban az "anya" vagy a "család" szó. Abortuszpárti és gender aktivisták, liberális tagállamok és ENSZ bürokraták nyomására pedig számos igen fontos kérdés helyett idén is olyan elemekkel van tele az ülésszak záródokumentumának jelenlegi változata, mint a gender, a szexuális és reproduktív egészség és jogok, illetve a gyermekek átfogó szexuális nevelése*.

Míg az ENSZ-ben többen helyesen hívják fel a figyelmet a lányok oktatási lehetőségeinek hiányára, vagy a tiszta ivóvíz biztosításának fontosságára, jelentős pénz, idő és erőfeszítés megy el a fenti kérdések helyett az abortusz terjesztésére. A gyermekek életét kioltó, az anyákat és családokat megsebző, pusztító abortusz helyett többek között az éhezés és a szegénység felszámolására, az egészségügyi ellátás és az oktatás javítására, valamint tiszta vízre lenne szüksége több millió nehéz helyzetben élő nőnek.

Idén a CitizenGO három munkatársa vesz rész az ülésszakon, köztük afrikai igazgatónk, Ann Kioko, aki felszólalóként mondja el tapasztalatait az afrikai országokat érintő ideológiai gyarmatosításról. New Yorkban lévő munkatársaink helyben hívják fel a figyelmet petíciónkra, mi pedig eljuttatjuk a magyarok aláírásait a magyar döntéshozókhoz.

Tovább a petícióhoz