VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Puzsér Róbert: Fiala Jánosnál kétszázhetvenötezer forintért tizenöt percet vehetsz


Ha azt a pontot keressük, ahol az MSZP meg a NER összeér az ATV-vel és Karácsony Gergellyel, akkor Fiala Jánost találjuk, amint épp a befizetett adónkat teszi zsebre – mi pedig örülhetünk, hisz az legalább nem Mészáros Lőrincé lett. Mint kiderült, a szabad sajtó élő szobra nem filléres alak, aki valódi függetlenséget és minőségi újságírást akar, annak mélyen a zsebünkbe kell nyúlnia: Fiala Jánosnál kétszázhetvenötezer forintért tizenöt percet vehetsz, de ez még így is vonzó ajánlat a kommunikációjukra kellően igényes polgármestereknek, ha úgy gondolják, hogy szükségük van a nyilvános baráti csevejre egy érdeklődő és lelkes beszélgetőtárssal.

Fiala János szakmaisága és autonómiája megkérdőjelezhetetlen, hisz ki ne készítene szívesen PR-riportot az újpesti meg a ferencvárosi fideszes polgármesterrel ennyi pénzért? Ki ne smúzolna szívesen politikusokkal tizennyolcezer forintos percdíjért, ha a közérdek és a nemzeti együttműködés rendszere egyaránt ezt diktálja? Ki ne lelkesedne egy olyan nagyszerű városvezetőért, mint Karácsony Gergely, aki a mi adónkat annyira kiemelten fontos önkormányzati feladatra költi, mint az image-felszopatás Fiala Jánossal? Ennyi pénzért Karácsony Gergely akár tíz luxusprostituáltat is vehetne, jól tudja azonban, hogy az ínyencek Kelj Fel Jancsival políroztatják a bohócot. Magam is városvezetőnek készülök, úgyhogy készen állok ajánlatot tenni a Civil Rádió és az ATV sztárjának.

Kedves János!

Sajnos egyelőre nem tudok fizetni Neked azért, hogy jókat beszélgessünk a műsorodban, de a választás közeledtével egyre nagyobb szükségem lesz a támogatásodra, a szeretetedre és a megbecsülésedre. A következő ajánlatot tudom tenni az F.J.P. Művészeti Szolgáltató Bt.-nek: ha idén ősszel Budapest főpolgármestere leszek, rendelek havi négy órát a nagyszerű műsorodban, és nem olyan nevetséges összegekkel fogom kiszúrni a szemed, amiket ezek a filléres fideszes és MSZP-s disznók virítanak. Az Újpesttel, a Pestszentlőrinccel, a Zuglóval és a Városliget Zrt.-vel kötött reklámszerződéseid helyébe egy tripla ajánlatot teszek le: nem fogom a budapestiek pénzét hülyeségekre költeni, amikor ilyen kiváló lehetőségem lesz arra, hogy reggelenként jókat beszélgessünk.

Mindössze annyit kérek, hogy az októberi választásig hetente egyszer velem is úgy incselkedjél, mint a Karácsony Gergellyel, vagy a szintén parkolási botrányba keveredett ferencvárosi polgármesterrel, a fideszes Bácskai Jánossal! Sajnos jelenleg nem rendelkezem a befizetett adók felett, de ígérem, hogy a győzelmem után közpénzben fürösztelek majd: Te leszel a hazai rádiózás Tiborcz Istvánja, és csak számláznod kell meg a finom nyelveddel kényeztetned ott, ahol kérem. Ebben Te vagy a legjobb, a referenciamunkáid nagyon meggyőzőek.

Ígérem, soha nem hozlak olyan kellemetlen helyzetbe, mint a pofátlan Karácsony, aki hónapokig nem fizet, Neked meg a műsorodban kell panaszkodnod, hogy végre a pénzedhez juss. Engem az Anyám úriembernek nevelt: pontosan tudom, hogy az olyan házaknál, mint a Tiéd, előre kell fizetni – egyúttal jelzem, hogy szeretem, ha reggelente langyos vízzel megmossák a lábam, és egy finom talpmasszázzsal készítenek fel az egész napos terhelésre. Kifejezetten igénylem a figyelmes és gyengéd cirógatást – kérlek, ezt is vegyük be a csomagba! Biztos vagyok abban, hogy nagyon jól érezzük majd magunkat a stúdióban.

A gyümölcsöző partnerség reményében:

Puzsér Róbert

Tovább a cikkhez