top of page

Újabb győzelem – a "Szívdobbanás törvény"


Az amerikai Mississippi állam republikánus kormányzója, Phil Bryant aláírta az abortusz szigorításáról szóló törvényt. Ezzel az Egyesült Államok egyik legszigorúbb abortusztörvénye lépett életbe, melynek értelmében

tilos és büntetendő mesterséges terhesség-megszakítást végezni a magzat első szívdobbanásának ideje után, amelyet általában a terhesség hatodik hetében regisztrálnak.

A törvényt ezért is nevezték el szívdobbanás törvénynek. Elsőként tavaly Iowában lépett életbe, azóta pedig már a negyedik amerikai államban kerül bevezetésre.

Mint tudvalévő, nemrégiben New York államban megszavazták a „Reproduktív egészség törvény”-t, mely a szülés pillanatáig engedélyezné az életképes magzatok elpusztítását.

Az egyazon ország különböző államaiban megszavazott egymásnak élesen ellentmondó törvényekből is látszik, hogy Amerikában Donald Trump elnökségével az addig akadálytalan abortuszipar megtorpanni látszik, az elnök többször is hangot adott a magzatvédelem fontosságának, legutóbb támogatásáról biztosította a washingtoni “March for Life” 650.000 résztvevőjét, ami történelmi tett.

Mint ismeretes, tavaly tette le hivatali esküjét az új amerikai alkotmánybíró, Brett Kavanaugh, akivel immár többségbe fordultak az életvédők a testületben. Ez az, amire a világ magzatvédői már régóta vártak, hiszen az amerikai események mindig begyűrűznek az európai kontinensre is.

A földön azokon a helyeken, ahol tilos az abortusz, nő, azokon pedig, ahol szabad, csökken a népesség. Különösen veszélyeztetett az európai és az amerikai fehér lakosság. Az akadálytalanul végzett művi terhességmegszakítások végső soron megszüntetik ezt az emberi rasszt, és felszámolják civilizációnkat. Itt az idő, hogy az élet harcosai végső támadást indítsanak a halál kultúrája ellen!

Alább magyar életvédő szervezetek közleménye a “Szívdobbanás” Törvénnyel kapcsolatban.

(...)

 

6 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page