VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Hazaárulás, hogy Brüsszel kivégezné az európai autóipart – Várkonyi Gábor a Makronómnak


Az európai baloldal és zöldek, illetve az unión kívüli hatalmak által megvásárolt brüsszeli politikusok elkezdték megsemmisíteni az európai autóipart. Óriási támogatást adunk Kínának, amikor sorozatos büntetésekkel és széndioxid-szabályokkal sújtjuk az egyik utolsó megmaradt európai ipari sikerágazatot. Hazaárulás, hogy a tervgazdálkodást folytató Brüsszel arra kényszeríti az európai cégeket, hogy Kínától vásároljanak eurómilliárdokért akkumulátorokat, mert fájdalmasan hiányzik majd ez a pénz az európai gazdaságból. Az elektromos autóknak van létjogosultsága, de nem fűnyíróelven kellene kezelni az átalakulást Várkonyi szerint. Interjúnk.

– Brüsszel úgy döntött, hogy egy évtized alatt harmadával kell csökkenteni az átlagos széndioxid kibocsátást a személyautók esetében. Helyes döntés volt?

– Számomra megdöbbentő, hogy az unióban olyan hasraütés-szerűen meghatározott széndioxid-kibocsátási korlátozásokat erőltetnek, ami nyilvánvalóan nevetséges és másképp nem, csak elektromos autóval lehet teljesíteni. Rengeteg emberrel beszélek napi szinten, köztük autóipari vezetőkkel és mérnökökkel. Ők belülről látják az autóipart és nem tudnak nem arra a következtetésre jutni, hogy Brüsszel részéről politikai vagy gazdasági alapon az európai autógyártás nagyon erőltetett kivégzése zajlik.