top of page

Járóka Lívia: Luxus-NGO-k fölözik le az uniós pénzeket


A baloldali és liberális elit csak szavakban támogatja a romák felzárkóztatását és a bevándorlók integrációját, valójában egyikért sem tesz érdemben semmit — összegezte eddigi tapasztalatait a Fidesz roma származású európai parlamenti képviselőjét, az Európai Parlament alelnöke. Járóka Lívia beszélt Soros György és más gazdasági szereplők befolyásáról is, amelyek komoly üzletet látnak a migránsok integrációs programjaiban, ezért luxus-NGO-k hálózatát hozták létre Euró­pában.

Az uniós vezetés régóta hátráltatja a romastratégia következetes megvalósítását, már 2011-ben jeleztem, hogy az Európai Bizottság nem támogatta azt a hét pontot, amelyek garantálhatták volna, hogy a tagállamok és Brüsszel valóban teljesítse a vállalásokat – mondta el lapunknak Járóka Lívia. A Fidesz európai parlamenti képviselője felidézte , az EP-képviselők 97 százaléka által megszavazott pontokat: a programok monitorozását, pénzügyi és szakmai ellenőrzését, a számonkérhető célszámok vállalását, a tagállamok nagy strukturális változtatásait, amelyek az akadályok elhárításához kellenek, a helyi roma szervezetek bevonását, hogy ne a szokásos nagy NGO-knál landoljon minden pénz, valamint az EU részéről a pénzek lehívásának megkönnyítését.

– Hiába küzdöttünk, hogy a garanciák is bekerüljenek a szövegbe, nem terjesztették be az Európai Tanácsnak. Abban az időszakban sokan megkerestek, hogy ne harcoljak ezért. Voltak, akik álszent módon azzal érveltek, hogy az ellenőrzés sértő, mert ezzel azt sugallanánk, hogy a romák lopnak, azért akarjuk ellenőrizni őket. A romák mögé bújva akadályozták, hogy az integrá­ciós bizniszben ismert NGO-kat ellenőrizhessük, hogy a pénzek tényleg eljutnak-e a romákhoz. Voltak őszintébbek is, akik megmondták, hogy azért nem támogatják, mert szerintük hiába küzdök, ezen a problémán nem lehet segíteni. Európában mindig lesz olyan csoport, mint a szegénységben élő romák – vázolta a brüsszeli folyamatok okait a politikus.

(...)

 

15 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page