VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Orbán óriásit nyert, de az új-SZDSZ 26 százaléka sokkoló, Európa pedig haldoklik


Egyik szemünk sír, a másik nevet. A patrióta, népvándoroltatás-ellenes erők nem értek el átütő sikert tegnap, még ha jelentősen növelték is képviselőik számát az Európai Parlamentben. A bevándorláspárti többség így újabb öt évet kapott, hogy folytassa a lakosságcserés támadást a kontinens ellen. Bár Magyarországon ismét elsöprő, történelmi győzelmet aratott a Fidesz, ezt némileg beárnyékolja, hogy az SZDSZ legaljasabb nemzetáruló hagyományait a proli irigységgel ötvöző Gyurcsány-párt és az olimpiai álmainkat eltipró Momentum együttesen 26 százalékot szerzett…

Kötelezettségszegési eljárások, brüsszeli fenyegetések, Sargentini-jelentés ide, külföldről pénzelt „civil” maffiaszervezetek és puccskísérletek oda: a magyar kormánypártok a tavaly áprilisi 49 százalékos listás eredményüknél is jobban szerepeltek a tegnapi EP-választáson. A Fidesz-KDNP pártszövetség Európában a második legnagyobb választói felhatalmazást kapta, s 2009 óta már a nyolcadik választást nyerték meg hatalmas fölénnyel.

Ez bizony ismét egy történelmi győzelem Orbán Viktornak és a nemzeti kormánynak. Meg mindazoknak, akik a szivacsos agylágyulás jeleit mutató brüsszeli szivárványbirodalom helyett a kultúrájukat, önazonosságukat, határaikat védő nemzetek egyenrangú közösségeként képzelik el az Európai Uniót.

A honi ellenzék most már arra sem hivatkozhat, hogy összeadogatva ők többen vannak, mint a kormánypártok. Ha egymáshoz préselnénk a sok kis ellenzéki morzsácskát, akkor 47,7 százalékot kapnánk, ami még Gyurcsány Ferenc matematikai képességeit, prímszámok iránti vonzalmát ismerve sem kerekedhet fölül a kormánypártok 52,3 százalékán. És arra most ki se térjünk, hogy ezek az ellenzéki morzsácskák egymást sokszor majdnem annyira gyűlölik, mint a kormányt, így pék legyen a talpán, aki őket valaha összegyúrja.

UGYANAKKOR

Noha a magyar ellenzék tovább gyengült, tortaszelete zsugorodott, a Jobbik, az MSZP és az LMP a kimúlás szélére sodródott, ne tagadjuk: sokunkat fogott el heveny hányinger, mikor a Colgate-mosolyú Gyurcsánynét és szemkilövető férje pirosló fejét néztük a tévén. (Utóbbi többek között arról hadovált, hogy a kormány „irányítja” a teljes magyar sajtót. Jó tudni, hogy az RTL Klub, az ATV, az Index, a HVG, a 444.hu, a 24.hu, a Népszava, a Magyar Narancs, a 168 Óra, a Klubrádió, a Mérce.hu, az Átlátszó.hu, az Élet és Irodalom és a több tucat egyéb, kormánygyalázó brosúra Orbán vezénylete alatt áll…) Gyurcsány örömködését látva pár kérdés csak előtört belőlünk:

Hogyan szavazhatott 550 ezer honfitársunk a „Degenerált Koalícióra”, amely az SZDSZ legaljasabb, magyargyűlölő hagyományaira és a mélysötét proli-irigységre alapozva folyamatosan a határon túli nemzettársaink ellen uszít, leukránozza a kárpátaljai magyarokat, miközben hazánk szuverenitásának maradékát is odadobná Brüsszelnek? Hogyan ikszelhettek ennyien annak az alaknak a szektapártjára, aki 2004. december 5-én elárulta, szembeköpte a magyarságot, két évvel később kilövette az ellene tüntetők szemét, most pedig egy hatmilliárd forintos csalási ügy fővádlottját „bújtatja” a jogszolgáltatás elől?

Talán mert buták, irigyek, gyűlölködők. Magyarul: prolik. Ám ha onnan nézzük, hogy Gyurcsányék 2004. december 5-én még a csonkahon 49 százalékát föl tudták hergelni a külhoniak megtagadására, most meg már „csak” 16 százalékuk van, akkor talán nem is olyan rossz a helyzet.

KARBONSEMLEGESSÉG

Ám nemcsak a Gyurcsány-párt viszi tovább a néhai SZDSZ legrosszabb hagyományait, hanem „Fegyőr” András Momentuma is. A két párt összeadva 26 százalékot szerzett, ami még gombócból is sok. Nem felejthető és nem megbocsátható (igaz, nem is kértek bocsánatot), hogy a Momentum fúrta meg a budapesti olimpia tervét.

Ugyanannak a pitiáner irigységnek, butaságnak, rombolási vágynak, „Merjünk kicsik lenni!” ars poeticának a jegyében, amely az SZDSZ-t és a DK-t is mozgatja.

Ne tévesszen meg senkit, hogy listavezetőjük, Cseh Katalin a „karbonsemleges gazdaság” ígéretével kampányolt, és tegnapi „győzelmi” beszédében is külön kitért erre. A klíma-blabla álcája alól ki-kilógicsál a vérliberális lóláb. Nyugodtan mérget vehetünk rá: az első adandó alkalommal ugyanúgy följelentik, elárulják, hátba szúrják majd Orbán Viktort és a magyar kormányt Brüsszelben, mint Gyurcsányék.

ZÁRÓRA

Bár az elkövetkező napok-hetek alkudozásai még sok meglepetést tartogathatnak, az Európai Parlament összetétele alapján nincs okunk túlzott bizakodásra. A számok azt mutatják: az Orbán Viktor, Matteo Salvini, Marine Le Pen vagy éppen Jarosław Kaczyński vezette patrióta, népvándoroltatás-ellenes erők nagyon jól szerepeltek ugyan, és jelentősen növelték képviselőik számát, de nem értek el átütő sikert. Az árulóvá lett Európai Néppártnak (a valódi konzervatívok – például a Fidesz – megjósolható távozása ellenére is) a szocialistákkal, liberálisokkal és zöldekkel összefogva meglesz a masszív többsége a parlamentben, így a nemzetközi emberkereskedelmet és a népvándoroltatás-ipart zavartalanul működtethetik majd tovább. A legtöbb kontinensvesztő döntéshez meglesz a többségük, amihez pedig mégsem, ahhoz a már megtapasztalt eljárásjogi trükközésekkel megszerzik majd.

Közép- és Kelet-Európa még menthető, ám Nyugat-Európa sajnos nem óhajtott fölébredni az éber kómából. Ezért hát ne legyenek illúzióink: az elkövetkező években brutálisan kemény zsarolások, fenyegetések, büntetések jönnek majd Brüsszelből. S közben a jobb élettel kecsegtetett afrikaiak, közel-keletiek is milliószámra indulnak majd meg Európa felé…

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek