top of page

Facebook és társai: a konzervatívok nem veszíthetik el a következő kultúrcsatát


Ma a nemzetállamoknak fel kell lépniük a cenzúra ellen és meg kell védeniük szuverenitásukat a techmultik totalitárius nyomulása ellen.

A Facebook & Co. szerint Paul Joseph Watson, Laura Loomer, Milo Yiannopoulos, David Horowitz és sokan mások veszélyes, erőszakos »szélsőségesek«. Ugyanakkor a radikális iszlamistáknak, mint a Muszlim Testvériség vagy a Hamasz, bérelt helye van a Zuckerbert-galaxisban, és David Duke Fővarázsló eláraszthatja a Twitterét a zsidó világösszeesküvésről. Ez az egész nevetséges.

Az egyetlen ok, amiért a konzervatív hangoknak el kell hagynia a közösségi média nagyobb platformjait, az az, hogy egyébként valóban veszélyesek – legalábbis veszélyesek a legújabb baloldali totalitarizmusra. Elérték, hogy megválasszák elnöknek Donald Trumpot – és talán 2020-ban megint hatékonyak lesznek. Vitathatatlanul ők a jobboldal leghatékonyabb hangjai, és a főáramú konzervatívoknak ki kellene állniuk mellettük. (…)

Ha a konzervatívok harcolni akarnak a Szilícium-völgy digitális Szovjetuniójával, akkor nem a szabad piac tankönyvi érveivel kell előállniuk.

A Facebook és más techóirások nem szentek. Attól lettek sikeresek, hogy személyes adatokat adtak el harmadik félnek. Ez pedig már elég ok lenne arra, hogy kivizsgáljuk, figyeljük és szabályozzuk őket.

Ma a nemzetállamoknak fel kell lépniük a cenzúra ellen és meg kell védeniük szuverenitásukat a techmultik totalitárius nyomulása ellen. Trösztellenes intézkedéseket kell hozni, a Facebookot fel kell darabolni, és rá kell kényszeríteni, hogy tisztelje az állampolgárok alkotmányos jogait – vagy pedig kiadónak kell tekinteni, ennek jogi és etikai vonzataival együtt. A nemzeti törvényeknek szabályoznia kell a közösségi médiát, és meg kell védenie a szólásszabadság alkotmányos jogát.

Reménykeltő, hogy Donald Trump rajta tartja szemét az ügyön. Támogatni kell ebben.

 

12 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page