Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Százezrek meneteltek Lengyelországban az Életért és a Családért

Mintegy negyedmillió ember, döntően családok vettek részt a hétvégén szerte Lengyelországban azon a menetelésen, melyet 130 városban tartottak az élet és a család védelmében. A polgári kezdeményezéshez idén is sok püspök és pap csatlakozott, mert szolidárisak akartak lenni az egyház tanítása jegyében is ahhoz az alapelvhez, hogy a szexuális nevelés döntő mértékben a család feladata – adja hírül a lengyel püspöki konferencia sajtóügynöksége.
 

Évről évre növekszik a résztvevők száma


Lengyelországban az első életvédő menetet 2006-ban Varsóban tartották. Azóta minden évben megrendezik és egyre többen vesznek részt a felvonulásokon, hogy a családok és főként a nagycsaládok jelenléte adjon minél nagyobb nyomatékot a legszentebb emberi értéknek. 2018-ban kétszázezren vonultak fel, idén június 9-án Pünkösdvasárnap egyharmaddal többen. Ez az erőteljes számszerű növekedés mutatja, hogy mind tudatosabb az állásfoglalás azzal a lopakodó gender elmélettel szemben, melynek nincsenek hivatalos képviselői, mégis erőteljes globalista lobbizás révén rohamosan terjed.

 

Száz méter hosszú lengyel zászlóval a kézben   

 

Varsóban tízezer ember vett részt a meneten, melynek egyik fő követelése az volt, hogy töröljék el a szexuális nevelés bevezetését az iskolákba. Kamil Zwierz, a „Családért és az Életért Központ” elnöke a menetelés céljaként a következőt jelölte meg: „A menetelés a családért és az életért idén a szexuális nevelés problémája miatt szerveződött, mely a gyermekek és a fiatalok egészséges fejlődését fenyegeti, noha a szexuális nevelés feladata elsősorban a szülőké. Éppen ezért határozottan szembe kell szállnunk ezzel a tervezett iskola felvilágosítással”. A varsói menet Kopernikusz szobrától indult és a Városházához vezetett. A békésen felvonuló résztvevők egy száz méter hosszú piros-fehér lengyel zászlót vittek magukkal, a fiatalok és a gyerekek kezükben színes léggömböket tartottak. A menet megkezdése előtt a Szent Kereszt templomban szentmisén vettek részt, melynek végén a menetelőket Kazimierz Nycz bíboros, varsói metropolita érsek áldotta meg Romuald Kamiński érsek, Varsó-Prága főpásztorával együtt.

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu