VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A németek mindennapjai


(...) „Wir schaffen das!” – éli ma Németország a mindennapjait. És csak a riadt kérdések neszeznek a normalitás visszahúzódó, félelemtől és tehetetlen dühtől remegő lelkében: Miért kell ennek így lennie? Ki ezért a felelős? És lesz egyszer felelősségre vonás? Valójában ki is ölte meg azt a nyolcéves kisfiút és az összes többi áldozatot? És meddig tart a tehetetlenség? Meddig a PC diktatúrája? Meddig beszélhetnek összevissza a gazember politikusok? És a legfontosabb, legégetőbb, legkínzóbb kérdés: meddig tűrik még mindezt a németek? S persze a franciák vagy az olaszok? Meddig még?

És mi lesz, ha egyszer majd valahol elszakad a cérna, és a PC diktatúráját, a gazember politikusok cinkos félrenézését, a velejéig rothadt NGO-k és a velejéig rothadt sajtó tettesmentegetését és bűnös hallgatását végre egyszer felülírja a normalitás – no és persze az alaktalan, kétségbeesett, alaktalan és vadállati bosszúvágy?

Akkor mi lesz? Mi lesz, ha egyszer egy apának elmegy az esze a fájdalomtól, ha elborítja elméjét az iszony, és fegyvert fogva bemegy az egyik no-go zónába (ami, mint tudjuk, nincs is), és addig húzza a ravaszt, ameddig van töltény a tárban? Akkor mi lesz?

Akkor is lesz majd mentegetés? Akkor is elmondják majd, hogy a rettenetes körülmények, és a fájdalom, és a feldolgozhatatlan veszteség miatti kétségbeesés az igazi tettes? Vagy akkor majd hörögve és nyálat fröcsögve fognak nácizni és fasisztázni mindazok, akik amúgy ennek a nyolcéves gyereknek és a többi áldozatnak a haláléért is felelősek? Akkor majd nem lesz felmentés, csak üvöltés, és az elmaradhatatlan „Orbán és Salvini a hibás!”?

Ki és mikor fog ezekre a kérdésekre válaszolni?

És mi lesz, ha egyszer mindez rettenetes és irracionális polgárháborúba fordul majd? Vagy az a természetes, hogy a többségi társadalom mindig mindent lenyel és elfojt magában, mert az a kötelessége, hogy nyeljen, tűrjön és elfojtson? Hiszen a többségi társadalom úgyis „gazdag”, úgyis „gyarmatosító”, úgyis „keresztény”, úgyis „fehér” – tehát eo ipso bűnös. (...)

Tovább a cikkhez

8 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek