VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

A németek mindennapjai


(...) „Wir schaffen das!” – éli ma Németország a mindennapjait. És csak a riadt kérdések neszeznek a normalitás visszahúzódó, félelemtől és tehetetlen dühtől remegő lelkében: Miért kell ennek így lennie? Ki ezért a felelős? És lesz egyszer felelősségre vonás? Valójában ki is ölte meg azt a nyolcéves kisfiút és az összes többi áldozatot? És meddig tart a tehetetlenség? Meddig a PC diktatúrája? Meddig beszélhetnek összevissza a gazember politikusok? És a legfontosabb, legégetőbb, legkínzóbb kérdés: meddig tűrik még mindezt a németek? S persze a franciák vagy az olaszok? Meddig még?

És mi lesz, ha egyszer majd valahol elszakad a cérna, és a PC diktatúráját, a gazember politikusok cinkos félrenézését, a velejéig rothadt NGO-k és a velejéig rothadt sajtó tettesmentegetését és bűnös hallgatását végre egyszer felülírja a normalitás – no és persze az alaktalan, kétségbeesett, alaktalan és vadállati bosszúvágy?

Akkor mi lesz? Mi lesz, ha egyszer egy apának elmegy az esze a fájdalomtól, ha elborítja elméjét az iszony, és fegyvert fogva bemegy az egyik no-go zónába (ami, mint tudjuk, nincs is), és addig húzza a ravaszt, ameddig van töltény a tárban? Akkor mi lesz?