top of page

A Pilis segítséget kér!


ISMÉT TÁMADJÁK az ŐSI KIRÁLYI KÖZPONTOT! A PILIS és a POLGÁRMESTEREK IS SEGÍTSÉGET KÉRNEK! LAKOSSÁGI ÖSSZEFOGÁS SEGÍTHET! PILISSZÁNTÓ és PILISVÖRÖSVÁR is ÉRINTETT

A Pilisben külszíni bányát akar nyitni egy 1 személyes befektető cég, közvetlenül a Pilis-hegy, Pilisszántó és az itteni kápolna, Pilisvörösvár környezetében. A tervezett bányanyitás a Pilis belső szívét, a központi rendszert tenné tönkre. A hegyben ősi barlangrendszer húzódik. A barlangrendszerben a Magyar múlt rejtett értékei is sérülnének a tájkép, az élővilág, az élővizek, a még viszonylagos tisztaságon felül. Az érintetlen Pilisben hatalmas tájsebet okozna a bányaművelés, melynek beláthatatlan káros következményei lennének a levegő és a karsztvizek tisztaságára. A pilisi zarándokutak is sérülnének. A mészkőőrlés következtében a por beterítené a lakott területet és az erdőket is.

Ez a cég rekultiváció címen bányák feltöltésével is foglalkozik. Ehhez minden hulladékkezelési engedéllyel rendelkezik, és otthon van a szántóföldek termékenységének növelésében (szennyvíziszap botrány?), illetve szennyezett földterületek ártalmatlanításában (amely valójában más területre történő átszállítást szokott jelenteni).

Pilisvörösvári polgármesteri felhívás:

Augusztus 27-én Pilisvörösváron Lakossági Fórum lesz, ahová a polgármester kéri a lakosok minél nagyobb számban történő megjelenését.

Pilisvörösvár részletes közleménye a tervezetről: http://pilisvorosvar.hu/…/polgarmesteri-kozlemeny-a-pilis…/…

Pilisszántói felhívás:

"Ezúttal a zöld Pilisi-medence, a természetvédelmi és tájképvédelmi terület közepében nyitna külszíni bányát egy befektető, Pilisvörösvár és Pilisszántó határának találkozásában! A két település polgármestere és a társadalmi szervezetek tiltakoznak a bányanyitás terve ellen. A Pilis megmentése politikától független, közös érdekünk!

Pilisvörösváron a Művészetek Házában 27-én este 6 órakor a környezetvédelmi hatóság közmeghallgatást tart. Akinek fontos a zöld környezet és a Pilis, az jöjjön el, és tegyünk minél több észrevételt! Minden megosztás is jól jön!

A bejegyzéshez folyamatosan töltök fel képeket, információkat."

"KÉREM A PILISSZÁNTÓI LAKOSOKAT, HOGY MINÉL TÖBBEN JELENJENEK MEG A FÓRUMON, KÉRDEZZENEK ÉS TEGYENEK ÉSZREVÉTELEKET! NINCS SZÜKSÉGÜNK ROBBANTÁS ÉS KŐTÖRÉS ZAJÁRA OTTHONAINKTÓL 1 KM-RE, SEM SZÁLLÍTÓ TEHERAUTÓK FORGALMÁNAK ZAJÁRA, PORÁRA ÉS LÁTVÁNYÁRA MINDÖSSZE NÉHÁNY SZÁZ MÉTERRE HÁZAINKTÓL! TEGYÜNK EGYÜTT ELLENE! MARADJON AZ ERDŐ ÉS MEZŐ A MIÉNK!!!"

 

95 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page