VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

NINCS KÖZÉPÚT


(...)

„Nincs középút.” Ezt hallgattam meg. Tudom, már mondtam, hogy kiváló zene, de hát ez az igazság. „Nincs középút, nézzél szét, felszedték az út közepét.” Ez a refrén, és közben olvasom az egyik ballib propagandaportál cikkét. „Két, a nemi sztereotípiákra rájátszó reklámot tiltottak be az angolok.”

Az egész ugye úgy kezdődött, hogy egykoron a homokosság tiltva volt, akadt kor és hely, ahol üldözték, de legalábbis a társadalom kivetette. Aztán már nem üldözte a hatalom, csak betegségként kezelte. Aztán már betegségként se kezelték, csak az emberek húzódtak félre. (Már aki, ugyebár.) És itt meg is állhatott volna a folyamat. Mert ez elég. Ez van középen. De a forradalmárnak valami ellen küzdeni kell, különben hogy igazolja létét, és hogy hősnek érezze magát? Hát tolja, egyre csak tolja odébb a határokat. Mert tényleg: „Nincs középút.” Ebben a genderőrületben sem.

„A Volkswagen német autógyár eGolf autóját népszerűsítő hirdetés ellen hárman emeltek panaszt. A reklámban egy nő és egy férfi látható egy sziklaszirten felállított sátorban, továbbá két férfi űrhajós, egy férfi parasportoló távolugrás közben, majd az utolsó jelenetben egy padon ülő nő babakocsival. A bírálatok szerint a hirdetés azt sugallja, hogy a férfiak merész dolgokra vállalkoznak, a nők dolga pedig a gondoskodás.”

Atyaég! Hát nem? Egykor a normalitástól eltérőt tiltották, ma már a normalitást.

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek