VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Jogerős: manipulált és hamis tartalmakat közölt a Korrupciókutató Központ


A Korrupciókutató Központ összehasonlításra nem alkalmas adatokat vett alapul, manipulált URL alapján hibás következtetéseket volt le, rosszul használta a terminológiát, valamint valótlanságokat állított – a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék korábbi végzését annak a tanulmánynak az ügyében, amelynek vitatható módszertanáról portálunk számolt be elsőként.

Emlékeznek még arra a tavaly októberi cikkünkre, amelyben azt állítottuk, hogy „javarészt külföldi pénzből működve, politikaközeli munkatársakkal kutat orosz propaganda és korrupció után az MTA tudományos főmunkatársának korrupciókutató intézete. Tóth István Jánosék szakmainak és tudományosnak beállított tanulmányait nem győzi terjeszteni az ellenzéki média”?

A Budapesti Korrupciókutató Központ sok sebből vérző módszertana nem csak nekünk szúrt szemet, hanem a Közbeszerzési Hatóságnak is, akik egy róluk szóló tanulmány miatt be is perelték Tóth István János intézetét. A hosszú pereskedésnek épp a napokban került pont a végére.

A Fővárosi Ítélőtábla a Közbeszerzési Hatóság által indított perben helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék végzését, amely így végérvényesen elutasította az alperes Korrupciókutató Központ igazolási kérelmét. Az egyszemélyes Kft. egy 2018. januári tanulmányában több vonatkozásban is megsértette a Közbeszerzési Hatóság jó hírnevét, illetve manipulált adatokat használt fel.

A végzés jogerős, fellebbezésre nincsen lehetőség.

(...)