Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Engedjék el Tafidát Olaszországba!

2019/10/04

Kedves Barátaink!

Jó hírünk van, Tafidát élni engedik! 

Döntött a londoni Felsőbíróság az ötéves Tafida sorsáról. Istennek hála, elengedik Olaszországba, és nem vetnek véget az életének. Angliai kampányigazgatónk, Caroline Farrow személyesen vett részt a bírósági ítélet kihirdetésén.

 

Tafidát az őt kezelő kórház nemcsak, hogy nem akarta tovább kezelni, hanem nem engedte meg a szülőknek, hogy más intézménybe szállítsák a kislányukat. Az orvosok a kómában lévő gyermek életének befejezéséhez ragaszkodtak a szülők akaratával szembemenve, ezért terelődött jogi útra a történet.

 

Tegnap az emberi méltóság győzedelmeskedett a nihilizmus és halál kultúrája felett. Fontos emellett leszögeznünk, hogy továbbra is igazságtalan gyakorlat megvonni a felelős szülőktől a gyermekükről való döntéshozatalt. Bár most az élet mellett döntött a bíróság, ami fontos precedenst jelenthet a jövőre nézve, a rendszer, illetve annak esélye, hogy kiolthatják egy gyermek életét akár szülei akaratával szemben is, továbbra sem igazságos.

 

Köszönjük a sok-sok imát, aláírást és anyagi támogatást, mellyel hozzájárultak a Tafidáért szervezett kampányunkhoz, illetve a család jogi és orvosi költségeihez. Közösségünk támogatja a kislány Olaszországba szállítását.

 

Szerte a világon összegyűltünk, és együtt imádkoztunk a gyermekért, és minden olyan társáért, aki hasonló helyzetbe kerülhet.

 

(...)

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu