top of page

Engedjék el Tafidát Olaszországba!


Kedves Barátaink!

Jó hírünk van, Tafidát élni engedik!

Döntött a londoni Felsőbíróság az ötéves Tafida sorsáról. Istennek hála, elengedik Olaszországba, és nem vetnek véget az életének. Angliai kampányigazgatónk, Caroline Farrow személyesen vett részt a bírósági ítélet kihirdetésén.

Tafidát az őt kezelő kórház nemcsak, hogy nem akarta tovább kezelni, hanem nem engedte meg a szülőknek, hogy más intézménybe szállítsák a kislányukat. Az orvosok a kómában lévő gyermek életének befejezéséhez ragaszkodtak a szülők akaratával szembemenve, ezért terelődött jogi útra a történet.

Tegnap az emberi méltóság győzedelmeskedett a nihilizmus és halál kultúrája felett. Fontos emellett leszögeznünk, hogy továbbra is igazságtalan gyakorlat megvonni a felelős szülőktől a gyermekükről való döntéshozatalt. Bár most az élet mellett döntött a bíróság, ami fontos precedenst jelenthet a jövőre nézve, a rendszer, illetve annak esélye, hogy kiolthatják egy gyermek életét akár szülei akaratával szemben is, továbbra sem igazságos.

Köszönjük a sok-sok imát, aláírást és anyagi támogatást, mellyel hozzájárultak a Tafidáért szervezett kampányunkhoz, illetve a család jogi és orvosi költségeihez. Közösségünk támogatja a kislány Olaszországba szállítását.

Szerte a világon összegyűltünk, és együtt imádkoztunk a gyermekért, és minden olyan társáért, aki hasonló helyzetbe kerülhet.

(...)

 

15 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page