top of page

Sertéspestis Budapesten


A Budakeszi Vadasparkból kilövik a vaddisznókat, mert afrikai sertéspestisben elhullott egyedeket találtak. Mivel a járvány vaddisznóról könnyen terjedhet házi sertésre, komoly gazdasági érdek, hogy megakadályozzák a betegség kiáradását telepeken tartott, a magyar gazdaság húságazatának jelentős részét adó hízókra. A Távol-Kelet, Japán és Kína már így is embargót jelentett be a magyar sertéshúsra, márpedig ez a piac szinte kielégíthetetlen mennyiségben és igen jól fizető kondíciókkal lenne partnerünk továbbra is.

Ebbe az állapotba bonyolódik bele a hazai béna ellenzéki pártok szerepét átvevő médiumok kórusa, mely sejtetéssel, direkt beleszólással, vádanyagok összeállításával minden téren és szinten igyekszik faragni a NER eredményein. Budapesten pusztít az afrikai sertéspestis! – trombitálják világnak, talán kifejezetten azzal a céllal, hogy padlóra verjék a magyar sertéságazatot. Mindig jönnek s múlnak hasonló betegségek a maguk titkos útjain, melyek nyomán itt-ott-amott gazdák, gazdaságok tízezrei roppannak meg. Volt kergemarhakór és madárinfluenza, bennünket külön figyelmével tüntetett ki a Négy Mancs nevű teljesen független gengsztercsapat.

Ó, a történelem előtti boldog idők, amikor a franciák egyetlen fontos honvédelme a magyar libamájakkal rakott kamionok felgyújtása volt! Mit nem adnának érte, ha most is csak annyi gondjuk lenne!

Akár így, akár úgy, azt már el nem hallgathatjuk, hogy a budakeszi kertek alatt somfordál a sertéspestis – sokunk bánatára, mások örömére. Egy bedőlt sertéságazat rövidtávon lejjebb tudja faragni a NER gazdasági eredményét – frászt lesz itt öt- meg hatszázalékos növekedés – s tönkre tud tenni gazdákat, kik a földszerzés feltételeinek megfelelve sertéstartást is vállaltak.

A képlet világos: Trócsányi se és Hidvéghi se lehet pozícióban, Budapesten a döglött disznó karizmájú Karácsonyra szavaznak, a sertéspestistől megcsúszik a gazdaság teljesítése, oda a nyugdíjprémium és -emelés alapja, ráadásul a kormányzatnak segítséget kell adnia a tönkrement gazdák életben tartásához. Erre már lehet 22-re nyomott hangulatot teremteni, s csillogó ígéretekkel átcsábítani a szavazókat.

Ha sikerülne bebolondítani a népet, jöhetnének az ígéretes áthidaló kölcsönök, melyek természetesen egy soha ki nem fizethető uzsora bilincsébe zárva előbb a mezőgazdaságot, majd az egész országot ragasztanák légypapírra. Jöhetne vissza az IMF, Világbank, Valutaalap, EU-s kölcsönök, melyek a régi gyakorlat szerint egy ipiapacs érintéssel fordulnának vissza az azúr láthatatlanságba. Megint hallanánk a nincsen ingyen ebédről meg a felelősségről, amit vállalnia kell annak, aki kölcsönt vesz fel, drágulna kicsit az energia, az üzemanyag (mindennap), többet s többet kellene fizetnünk TB-re, mert felelősek lennénk az utcákon tömegesen ácsorgó, üldögélő sötét képű alakokért.

Viszont megszűnne a hetedik cikkely szerinti eljárás, mert úgysincs akkora atombomba, amely nagyobb károkat tudna okozni Magyarországnak, mint a mostani ellenzékből verbuvált kormánya. Kicsi befektetéssel így juthat nagy haszonhoz, aki károkozásra törekszik. A vírus terjedhet kellően nem fertőtlenített cipővel. Elég hozzá egy kis darab a Duna romániai szakaszán úszó dögök valamelyikéből. Eldobott ételmaradék is okozhatja a bajt. Viheti maga a vaddisznó is a nyálával, ürülékével. Terjedhet szeméttel, vagy egy szemét disznó táskájából, de legyünk a magunk mércéje szerint megengedők és jóindulatúak, hiszen bizottsági és bírósági döntések sokasága állítja, hogy indulatunkban soha nem lehet igazunk.

 

7 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page