top of page

A sértő jelzők nem érintik a magyar nemzeti közösséget? Gaudi-Nagy Tamás levele jogvédő társaihoz


Kedves Nemzeti Jogvédő Barátom !

Szomorúan tudatom Veled, hogy a HVG elleni precedensperben a remek elsőfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla dr. Kisbán Tamás bíró vezette tanácsa - két nappal az aradi vértanúk mai gyásznapja előtt - megváltoztatta és az általam képviselt felperesek kollektív személyiségi peres keresetét elutasította, 200 ezer forint perköltség megfizetésre való kötelezése mellett.

Döbbenetes, hogy az ítélőtábla egy liberális német joggyakorlatra, az átsugárzási elvre hivatkozva azt mondta ki az indokolásában, hogy a sértő jelzők nem érintik a magyar nemzeti közösséget. Ezzel az Ítélőtábla önkényesen átlépett az Alaptörvény IX. cikk (5) bekezdése és a Ptk. 2:54. § (5) bekezdése által minden nemzet, így a magyar nemzet méltóságát védő, vélemény-nyilvánítás szabadságát jogszerűen korlátozó rendelkezéseken és idegen állam egyébként is aggályos joggyakorlatával próbálta legalizálni a magyarellenes gyűlöletkeltést.

Az alábbi videós tudósítás bemutatja a történteket, illetve a videó leírásában található az eset kapcsán kiadott NJSZ közleményünk.

Ennek ellenére a Lovas István Társaság segítségével rövidesen beindítjuk a magyargyalázás elleni akciónkat, ennek keretében arra hívjuk fel a hazafias közönséget, hogy ilyen és ehhez hasonló magyargyalázás eseten forduljanak hozzánk, .és ha perképesnek látjuk az ügyet, bíróság elé visszük!

23 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page