Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Hurrá: Soros-szervezet érkezik Szegedre megvédeni a transzneműeket

2019/10/08

Freedom Clubot akar nyitni Szegeden már ebben a hónapban az Amnesty International. Érzékenyítéssel, kerekasztal-beszélgetésekkel, figyelemfelkeltő akciókkal küzdenének a menekültek és a homoszexuálisok, transzneműek jogaiért. Is.

 

Az Amnesty International világméretű emberi jogi mozgalom, amely gyakran kap pénzt Soros Györgytől is.

 

“A Freedom Clubok a szervezet magyar szekciójának önszerveződő ifjúsági csoportjai, amelyek tagjaiként emberi jogi ügyekről tanulunk és teszünk az ezekhez kapcsolódó problémák megoldásért” – írja magáról a szervezet, amely aktív Freedom Clubot működtetne október végétől Szegeden.

 

A klubokban oktató jellegű eseményeket, kerekasztal-beszélgetéseket, filmvetítéseket és figyelemfelkeltő akciókat szerveznek a többi között a sajtószabadság, a menekültek, az LMBTQ-jogok vagy éppen klímaváltozás témakörében.

 

A szegedi, úgynevezett Bevonó Tréningre, vagyis a klub megnyitására október 26-án kerül sor a Szent Mihály utca 1. szám alatt. Az eseményre egy kérdőív kitöltésével lehet jelentkezni.

 

A szegedi Freedom Club az október 26-i eseményt megelőzően október 7-én, hétfőn motiváló műhelybeszélgetést szervez a Grand Caféba 17 órai kezdettel.

 

Szegeden egyébként aktív LMBTQ-közösség létezik, januárban például egyhetes érzékenyítést szerveztek iskolákban, és felmerült már a Szegedi Pride, azaz a szegedi melegfelvonulás ötlete is.

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu