top of page

Hurrá: Soros-szervezet érkezik Szegedre megvédeni a transzneműeket


Freedom Clubot akar nyitni Szegeden már ebben a hónapban az Amnesty International. Érzékenyítéssel, kerekasztal-beszélgetésekkel, figyelemfelkeltő akciókkal küzdenének a menekültek és a homoszexuálisok, transzneműek jogaiért. Is.

Az Amnesty International világméretű emberi jogi mozgalom, amely gyakran kap pénzt Soros Györgytől is.

“A Freedom Clubok a szervezet magyar szekciójának önszerveződő ifjúsági csoportjai, amelyek tagjaiként emberi jogi ügyekről tanulunk és teszünk az ezekhez kapcsolódó problémák megoldásért” – írja magáról a szervezet, amely aktív Freedom Clubot működtetne október végétől Szegeden.

A klubokban oktató jellegű eseményeket, kerekasztal-beszélgetéseket, filmvetítéseket és figyelemfelkeltő akciókat szerveznek a többi között a sajtószabadság, a menekültek, az LMBTQ-jogok vagy éppen klímaváltozás témakörében.

A szegedi, úgynevezett Bevonó Tréningre, vagyis a klub megnyitására október 26-án kerül sor a Szent Mihály utca 1. szám alatt. Az eseményre egy kérdőív kitöltésével lehet jelentkezni.

A szegedi Freedom Club az október 26-i eseményt megelőzően október 7-én, hétfőn motiváló műhelybeszélgetést szervez a Grand Caféba 17 órai kezdettel.

Szegeden egyébként aktív LMBTQ-közösség létezik, januárban például egyhetes érzékenyítést szerveztek iskolákban, és felmerült már a Szegedi Pride, azaz a szegedi melegfelvonulás ötlete is.

 

9 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page