top of page

„Ne játsszanak Istent a kutatók!”


Az anya–magzat kapcsolat megszüntetésével számolnák fel a természetesség legerősebb bástyáját a szélsőliberálisok nyugaton – véli Pálfalvi Milán közgazdász

Közel egymilliárd forintnak megfelelő összeget kaptak holland kutatók egy mesterséges anyaméh kialakítására – számolt be nemrég a brit The Guardian. Erről nyilatkozott lapunknak Pálfalvi Milán kereszténydemokrata közgazdász, aki szerint a „szép új világ” nem kopogtat, hanem páros lábbal rúgja ránk az ajtót, ha hagyjuk.

– Miért jelent veszélyt az emberiségre az, amiről a hír szól?

– Elsőre nem is gondolnánk, hogy ez a hír komoly. Annyi információ zúdul ránk a világból, sokszor kevés valóságtartalommal, hogy könnyen átsiklunk az abszurditások felett. Ez is elég hihetetlennek tűnik. Azonban, ha utánamegyünk az ügynek, rájövünk, hogy ez nem fakenews, és nem is irodalmi túlzás. Aki ismeri a progresszív liberálisok gondolkodását, tudja, hogy képesek jogot igazítani a vágyaikhoz és bármilyen eszközt a szolgálatukba állítanak, ha abból profitálhatnak. Most épp az orvostudománnyal teszik ezt. Az említett hír a mesterséges anyaméh kapcsán egyébként éppen arra a helytelen, liberális megközelítésre világít rá, ami miatt kritika éri őket. Mindig úgy támogatnak egy-egy ügyet, hogy az egy nemes célnak, az emberek „megváltásának” tűnjön. Ez azonban csak látszat, sosem szolgálja az emberek vagy a társadalom valós érdekét. A liberális „logika” abszurditását mutatja az anya és a magzat különválasztásának a gondolata is. Téves út, hogy megelőzés helyett inkább egy ilyen álmegoldásra fordítják az energiáikat. Ugyanez a porhintés történik közben a drogliberalizációs törekvéseknél és a többi progresszív próbálkozásnál is.

– Ez az ötlet volna most a világ a legfőbb gondja?

– Mindig voltak bajok és problémák a világban, de a technológiai fejlődéssel a liberális jog egyre szélsőségesebb, embertelen ötletekkel próbálja tartani a lépést és kvázi megrendeléseket is ad ahelyett, hogy eltekintene attól, hogy ráeről­tesse az ideológiáját másokra. Sajnos rossz alapról indulnak és rossz irányba „haladnak”. A kiindulópontjukkal ugyanis az a gond, hogy megtagadják az Isten képmására teremtett személy emberi méltóságát. Így viszont nem lehet emberséges válaszokat adni a problémákra. Éppen ellenkezőleg, egyre csak növekednek a liberális ideológia mentén az egyéni és a társadalmi gondok, melyek újabb és újabb „mellékhatásokat”, és azok újabb és újabb félrekezelését eredményezik. Ebből pedig egy szűk liberális réteg szerez magának befolyást. Ki kell mondani a teremtés védelmében, hogy ne játsszanak Istent! Se a kutatók, se azok támogatói, és lehetőség szerint senki.

(...)

 

Tovább a cikkhez

13 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page