top of page

NER után LER: csak a lényeget nem látja a többség


Akik az önkormányzati választásokon a gyűlölet-demokrácia és bosszú-demokrácia jegyében a NER ellen szavaztak, azért is tették, mert úgy gondolják, elég. Elég a közpénz bulizásra költéséből, hatalmi hálózatok kiépüléséből.

Érdekes, hogy abba nem gondolnak bele, hogy onnantól kezdve, hogy egy politikus megkapja a fizetését, az az ő fizetése, az ő személyi vagyona, a munkadíja: arra költi, amire akarja. Te is ha megkapod a munkáltatódtól a pénzt, az már nem az ő pénze, hanem a tied. A politikus is ha megkapja a munkáltatótól, a néptől a pénzt, az már az ő pénze.

Érdekes, hogy abba sem gondol bele a bosszúálló magyar, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerét egy kormányváltásnál a Liberális vagy Bevándorláspári vagy Globalista Együttműködés Rendszere váltaná fel.

Ugyanis a hatalom sosem a szvámikat és gurukat vonzotta, hanem mindig a tündöklés, presztízs, hatalom, élvezetek iránt nyitott embereket (tisztelet a sok kivételnek).

Nem gondol bele az irigy magyar, hogy bárki van a hatalom, NEM az ellenfeleinek fogja adni a pénzt, nem az ő leváltását, ellehetetlenülését, megsemmisülését kívánó üzleti köröknek fogja adni a pénzt. Te se adnád a pénzedet a téged ellenségeként kezelő embernek, ha egy feléd rokonszenves, barátságos embernek is adhatod, aki nem akarja a vesztedet. Te sem az ellenségednek adnád a pénzed, ha egy barátnak is adhatod.

Nem gondol bele abba se az érzelmi alapon szavazó sokaság, hogy ha nem járnak yachtozni, prémiumprostizni, a hatalmon levők akkor is ugyanazoknak az üzleti köröknek fogják adni a megrendeléseket. Ez a LER-re is igaz. Az, hogy együtt eljárnak a magánpénzüket elkölteni, addicionális, járulékos. Ha közétkeztetésbe fektetnék vissza a magánpénzüket, akkor is egymás között végeznék a tranzakciókat.

Az külön sajnálatos, hogy szexbotrány-adócsalás-drogozás, rendkívül alacsony teljesítmény sem állja útját annak, hogy megválasszanak a magyarok egy önkormányzati vezetőt. Mélységes mélyen van a morál a magyar népben.

Ezzel a mélymagyaroknak, akik az egekig magasztalják a magyar nyelv és a magyarság csodáját, tisztában kell lenniük. Normális emberek nem tennének meg vezetőiknek a fentiekkel lebukó embereket. Hacsak nem közéjük akarnak tartozni vagy annyira gyűlölik a másik opciót, hogy teljesen felülírják az érzelmeik a szürkeállományukat.

Jó érzés bosszúból és gyűlöletből szavazni, mert feljogosítottnak és erősnek érzi magát ilyen érzelmek közepette az ember, de egyrészt valójában a legtöbb NER-ellen szavazó igazán szívesen élne olyan életet, csak ezt már kognitív disszonancia lenne bevallani, másrészt nem fogják fel a választás tétjét: az egy felnőtt szerepet igénylő aktus, ahol ésszel kell dönteni, akkor is, ha az érzelmeim az eszem ellen hangolnak. Hányszor van ilyen az életben, amikor mégis tudunk az eszünkre hallgatni az érzelmeink helyett (pl. főnökkel, vagy csak bajt okozható befolyású kollégával való kommunikáció). De a többségnek ez nem biztos, hogy erőssége. Pusztuljon Orbán (és a hozzá tartozó helyi vezetőjelöltek) akkor is, ha nekem úgy rosszabb lesz. Na ez viszont megy. Eladósítják majd a várost úgy ahogy az elődeik is tették? Ugyan már. Orbánnak a középső ujjat bemutatni: igazán megér ennyit. Nem fogják fel, hogy az önkormányzati hitelek visszafizetésénél a bankoknak menő pénz az a helyi lakosságnak is mehetne, ha nem hitelpárti helyi vezetés lenne.

Ha kilométerre leméred, hogy mennyi út és autópálya épült, ha dekára leméred, hogy mennyi ingyenes iskolai étkeztetés történik, ha darabra leméred hogy mennyi tankönyvért nem kell fizetni, akkor az összes rendszerváltás óta regnáló kormány teljesítményét messze veri a NER. Hogyan van minderre pénz, ha lopnak? A többiek hogy-hogy nem tudtak annyit lopni, hogy mindezekre legyen pénz? Persze, a társadalom alsó rétegei mindig irigyek lesznek, mindig kivetítik a saját gyatra életük feletti elégedetlenségüket másokra, mindig a rendszerben fogják keresni a hibát és ami a legfontosabb: soha nem süllyednek odáig, hogy elégedettek legyenek azzal, amit már kaptak, pedig nem szolgáltak rá. A magyarnak semmi sem elég. Legyen olyan élet, mint nyugaton. Ja, hogy ott szombaton is dolgozni kell? Na azt én már nem! A mocskos Fidesz az oka!

Ugyanis amikor hatalmon vagy, el kell döntened: az ellenfeleidhez tarotzó vállalkozói köröket pénzeled, hogy ők majd pénzeljék az ellenfeled politikai kampányát ellened ellened, vagy akik nem akarják a vesztedet? Nincs harmadik opció. Harmadik opció az lenne, hogy az ellenfeledet pénzeled.

A LER, Liberális Együttműködés Rendszere, is a saját tagjait fogjak pénzelni, nem a nemzetibb érzelmű üzleti köröket, és a LER lovagok is fognak yachtozni, luxusprostizni, fehérporozni/whiskyzni.

Amikor az ellenzék vezére, DK férje a szabad, demokratikus, európai Magyarországot építene, akkor a szabad határokat, a posztkommunista szélsőséges DK párt demokratikusságát és a fekete afroeurópát kell érteni.

Érdemes emlékezni, hogy amikor 2010-ben az országos szinten eladósodott önkormányzatoknak, és a fővárosnak, felajánlotta a nemzeti kormány, hogy átveszi a felhalmozott adósságot, akkor kinyilvánították, hogy egyszer lesz ilyen. Egyetlen egyszer. Nem rendszerszintű. Nem lehet nyugodtan eladósítani a helyi közösséget, és közben teletömni a saját zsebüket, mert majd a hülye balfék fideszes kormány úgyis átveszi a közadósságot, az adósságterhet.

Ha a mostani balliberális, álfüggetlen városvezetések eladósítják a településeket, akkor a helyi lakosság: így járt. Ugyanis egyszer már volt lehetőség. Most már nem csaphatták be úgy az embereket mint 2010 előtt. Pontosan lehetett tudni, hogy ahol az ellenzéki erők győznek, azok a körök jó kapcsolatot ápolnak vagy személyükben, egykori vagy jelenlegi párthovatartozásukban megegyeznek azokkal, akik korábban eladósították a helyi közösséget.

Remélhetőleg betartja majd a kormány a szavát, hadd élveze a döntései gyümölcsét a helyi lakosság. Ez így lenne fair, egyenes és korrekt.

Ha a LER győz 2022-ben, akkor majd nem lesz babaváró támogatás, családiautó-támogatás, kedvezméynes CSOK, megszüntetik a KATA adót amit régen is akartak, és ezt a sok elvonást mind meg fogja érdemelni a nagyérdemű, nem fogjuk őket sajnálni.

 

253 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page