Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Az MPP a bebörtönzött kézdivásárhelyi fiatalok kiengedését kéri az Orban-kormány támogatásáért

2019/10/25

Az MPP-vel együttműködő RMDSZ támogatása nélkülözhetetlen Ludovic Orban számára.

 

Nyílt levében kérte pénteken Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét Mezei János, az RMDSZ-szel együttműködő Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke, hogy a terrorizmus miatt elítélt kézdivásárhelyi férfiak kegyelemben részesítését szabja feltételül Ludovic Orban kormányának támogatásához.

 

Az MTI-hez eljuttatott nyílt levélben Mezei János megemlíti, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) az RMDSZ támogatása nélkül nem képes kormányt alakítani. Hozzáteszi: elviekben támogatják azokat a feltételeket, amelyeket az RMDSZ támasztott az új kormány megszavazásához, de hiányolják néhány, a magyarság számára égető probléma megoldásának a követelését.

 

A politikus arra emlékezteti Kelemen Hunort, hogy jelenleg is börtönbüntetését tölti Beke István és Szőcs Zoltán, akiket „alaptalan vádak alapján, egy koncepciós eljárás következtében” ítéltek el, s ez csúfos sérelem az egész közösség számára. Azt is megemlíti, hogy jelenleg a PNL jelöltjeként szeretne újabb elnöki mandátumot szerezni Klaus Iohannis államfő, akinek az asztalán van egy beadvány, amely a két kézdivásárhelyi férfi ügyének a felülvizsgálatát kezdeményezi, és államfői kegyelmet kér számukra.

 

„Véleményünk szerint a Romániában élő magyar közösség és annak érdekképviseleti szervezetei nem támogathatják egyetlen egy román kormány megalakulását sem addig, amíg közösségünk két tagja jogtalan módon börtönben van. Főképp, ha a kormányzáshoz támogatást kérő párt államelnökjelöltjének lehetőségében áll, azonnali módon orvosolni ezt az elfogadhatatlan helyzetet” – áll a nyílt levélben.

(...)

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu