Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Ismét őrtüzek gyúlnak a Székely Autonómia Napján

2019/10/25

Szerző

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) határozatának értelmében október utolsó vasárnapja a Székely Autonómia Napja, ezen alkalomból Székelyföld-szerte őrtüzeket gyújtanak. A kezdeményezők össznemzeti imádságra és őrtüzek gyújtására szólítják fel Kárpát-medence lakosságát.

 

A Gyimesektől Felvidékig fellobbannak az őrtüzek Székelyföld autonómiájáért vasárnap. Csíkszereda a kezdetektől bekapcsolódott a székelyföldi őrtűzgyújtás mozgalmába, így az idei az ötödik ünnepi alkalom lesz, amikor a megyeszékhelyen is lobogni fognak az őrtüzek lángjai a Mikó-vár előtti parkolóban. A megmozdulást a Székely Nemzeti Tanács szervezi, és valamennyi politikai párt felkarolja azt. A szervezők mindenkit várnak vasárnap 17.30 órára a Vár térre. Az eseményen aláírással is támogathatják az SZNT nemzeti régiók védelme és megerősítése érdekében indított európai polgári kezdeményezését.

 

Háromszéken is őrtüzek gyúlnak Háromszék 25 településének határában gyúlnak őrtüzek este a Székely Autonómia Napján. Gazda Zoltán szervező szerint Székelyföld őrtüzekkel való kivilágítása azt hirdeti, hogy „nem mondunk le jogos követelésünkről, az önrendelkezésről. Mindez nem sikerülhetne, ha nem lennének partnereink a székelyföldi önkormányzatok, történelmi magyar egyházak, közbirtokosságok, civil szervezetek, amelyek sok esetben a szervezés oroszlánrészét is átvállalták”.

 

Sepsiszentgyörgyön vasárnap este fél hattól két helyen is gyújtanak őrtüzet, így a Pacénál, a Liba-csárda fölött, illetve a gyümölcsösben, az erdő alatt. Emellett további 24 háromszéki településen lobbannak fel az őrtüzek lángjai...

 

(...) 

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu