top of page

Még egyszer a 97% konszenzusról


Király József, Klímarealista Honlapunkon többször foglalkoztunk az állítólagos 97%-os konszenzussal; itt, VI. fejezet és itt.

(...)

A magyar tudósok 97%-a követelte a múlt század hetvenes éveiben az Egyesült Államoktól Angela Davis szabadon bocsátását, elítélte az USA szennyes vietnami háborúját, a vegyi fegyvereket, a neutronbombát, és még sorolhatnám, mi mindent.

E sorok írójának nagybátyját úgy agitálták a TSzCs-be való belépésre, hogy levették az ólajtót, hátára tették, és négyen elkezdtek ugrálni rajta. Persze, hogy a falu 97%-a önként és dalolva tag lett. Édesapja pedig 1948-ban mint főiskolai tanár nem írta alá a Mindszenthyt elítélő levelet munkahelyén, emiatt elveszítette állását. (Isten nyugosztalja mindkettőt.) Persze hogy a 97% habozás nélkül aláírta. Ebben a szituációban ő volt a törpe néhány %.

(...)

De hogy hogyan történik, hogy akár egy tudós is úgy tegyen, mintha hinne a klíma-maszlagban, jól példázza az alábbi eset.

Susan Crockford zoológus a világ egyik legismertebb szaktekintélye jegesmedve-kutatás területen. Ilyen minőségben tájékoztatja a tudományos világot és a közvéleményt https://polarbearscience.com honlapján. A hölgynek nem szakterülete az éghajlatkutatás, úgy hogy abban nem is foglal állást. Ő csupáncsak nem hajlandó saját szakmai tapasztalatainak ellentmondva azt állítani, hogy a jegesmedvék végveszélyben vannak a sarki éghajlat változása miatt. Emiatt azonban elveszítette egyetemi adjunktusi állását a Victoria Egyetemen (University of Victoria, Kanada).

Az eset különlegessége, hogy a klímaszektások tulajdonképpen nagyon jól meglennének rögeszméjükkel akkor is, ha búcsút mondanának a jegesmedve-kamunak. De hát annyira vékony a jég alattuk, hogy már nem tudnak racionálisan gondolkodni. Már nem tudják megkülönböztetni, mi az, ami ideológiájuk alapja, és mi az, ami annak csak sallangja. Egy dolog fontos nekik: foggal-körömmel ragaszkodni a mítoszhoz, annak minden eleméhez, mert ha egyszer bebizonyosodik, hogy egy lufi volt az egész, akkor ez olyan lesz számukra, mint amikor Hirohito japán császár 1945-ben a kapitulációs feltételeknek megfelelően nyilvánosan kijelentette, hogy ő nem Isten. Szamurájok ezrei dőltek kardjukba.

És a klíma-rögeszmések nyilván úgy érzik, a klíma-mítosz nem állhat meg jegesmedve-mítosz nélkül. Valamilyen szinten persze igazuk van. A klíma-mítosz egyik sarokköve az, hogy olvad a sarkvidéki jég, emiatt kevesebb ennivalót találnak a jegesmedvék maguknak. Már egyszer megírtuk. A jegesmedvék a gyerekek és így a gyerekes szülők kedvencei. Alkalmasak arra, hogy érzelmi alapon manipulálják a közvéleményt. Valószínűleg nem buknának az emberek a hisztériára, ha „tudósok figyelmeztetnének” (avval riogatnának), hogy a globális fölmelegedés miatt csökken a csótányok populációja, vagy végveszélybe került a vándorpatkány Európában.

Ma, 2019 novemberében a google 61.800 találatot ad a „klímaváltozás jegesmedvék” szavak kombinációjára. Az első oldalon csupa pánikkeltő hír. Susan Crokford neve nem szerepel a találatok között.

Susan Crokford mellett Peter Ridd ausztráliai kutató a másik tudós, akit a James Cook Egyetem kitett állásából, mert 30 éven át folytatott kutatásai alapján nyilvánosan kétségbe vonta a Great Barrier korallzátonnyal kapcsolatos klímahisztériát.

A „klíma” jegesedését mutatja: Robert Kennedy jr. és Sheldon Whitehouse szenátor bíróság elé akarja állítani az elhajlókat, nem kizárva börtönbüntetésüket.

Nos, így születik a 97%-os konszenzus.

 

Tovább a cikkhez

13 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page